Обезбеђен новац за радове у општини Гроцка: 84 милиона динара у инфраструктуру

Ј. Д.

21. 05. 2020. у 07:41

Обезбеђен новац за радове у општини Гроцка: 84 милиона динара у инфраструктуру

ИНВЕСТИЦИЈА Асфалтирање грочанске улице/Фото: Беоинфо

Градска општина Гроцка до краја 2020. уложиће 84 милиона динара у инфраструктуру. Уједно, градиће се амбуланте у Пударцима, Камендолу и Лештанима
НА територији општине Гроцка ове године биће уложено око 84 милиона динара за уређење путне инфраструктуре. Такође, планира се и почетак радова на изградњи две здравствене станице у Пударцима и Камендолу, док се за нову амбуланту у Лештанима очекује усвајање урбанистичког плана како би се кренуло са изградњом.

Надлежни из ове локалне самоуправе, планирају и да почну са радовима на изградњи постројења за пречишћавање воде у Умчарима. Вредност ових радова које ће финансирати Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу биће око 99 милиона динара. Општина ће из својих средстава финансирати бушење три нова бунара у Врчину, Умчарима и Гроцкој.


- Након укидања ванредног стања наставили смо са реализацијом уговорених послова, а пре свега путне инфраструктуре и за два до три месеца биће завршени сви радови на уређењу некатегорисаних путева - истичу надлежни из ГО Гроцка. - Такође, све редовне активности које се тичу неког текућег одржавања јавних површина одвијају се планираном динамиком.


До краја године биће завршени и радови на реконструкцији објекта намењеног Центру за културу који се налази у Грочанској чаршији. Нови објекат биће уједно и биоскопска сала са око 300 места за седење и великом позорницом.


У плановима за ову годину је и изградња новог вечног почивалишта у Калуђерици.


КАЛУЂЕРИЦА

ПОЧЕТКОМ године Европска инвестициона банка одобрила је бесповратну помоћ за израду техничке документације за изградњу канализације у Калуђерици. Истим аранжманомом финансираће се и изградња фабрике отпадних вода у Остружници.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Milanka

22.05.2020. 13:39

Kada ce doci na red asfaltiranje kraka ulice Kruzni put u blizini igralista u Lestanima? Neke okolne ulice su asfaltirane 2-3 puta vec, a mi jos ni jedan asfalt nemamo. A kontaktirali smo vise puta nadlezne, i dolazili su da vide gde je i koliko treba da se asfaltira, i fotografisali sve, jos u februaru mesecu. I od tada vise se niko ne oglasava. Niti se javljaju na telefon. Sramota!