Погледате: Овако сада изгледа обновљени београдски Победник (ФОТО)

Новости Онлине

01. 02. 2020. у 12:37

Погледате: Овако сада изгледа обновљени београдски Победник (ФОТО)
Рестаруација статуе урађена је у атељеу вајара Зорана Кузмановића у Смедереву, а цео посао обављен је под назором Завода за заштиту споменика културе Града Београда
Заменик градоначелника Београда Горан Весић најавио је данас да ће за 13 дана статуа Победник бити враћена на своје место на Калемегдану.


"Око Победника смо имали читаву хајку да се никад неће вратити, да ће бити претопљен и разне друге глупости. Он ће бити реконструисан и враћен на своје место, баш као што је то урађено и са Спомеником захвалности Француској, као што расте и Београд на води за који се причало да ће да потоне или да је то само макета", рекао је Весић, преноси Беоинфо.


"Данас људи из свих крајева града долазе у парк Београда на води, и то је доказ да се Београд мења, а све оно што радимо ми и председник (Србије) Александар Вучић доказ је неспособности оних који су били пре нас", додао је заменик градоначелника.


Он је указао да је Град Београд прошле године издвојио око 200.000 евра за обнову овог споменика, у време када је био пред падањем и када је био последњи тренутак да се рестаурира и потом врати натраг на Калемегдан.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "НОВОСТИ" ОТКРИВАЈУ: "Победник" се ове зиме враћа на Калемегдан


Весић је подсетио да је рестаруација статуе урађена је у атељеу вајара Зорана Кузмановића у Смедереву, а цео посао обављен је под назором Завода за заштиту споменика културе Града Београда.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације