НА углу улица Јурија Гагарина и Нехруове у току је припрема терена за изградњу новог објекта. Према подацима и слици на табли постављеној испред ограђеног градилишта, овде ће до 2022. године да се гради стамбено-пословни комплекс са приступним саобраћајницама.

Према расположивим подацима са табле, комплекс инвестира Грађевинска дирекција Србије. Бруто површина читавог комплекса износиће 60.060,82 метара, а у плану је изградња зграде која ће имати девет спратова и поткровље. Радови су започети 15. јануара, а неимари тренутно раде на ископавању темеља и подземне гараже, која би требало да се простире на три етаже.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Држава највећи градитељ станова

Засад није познато колико ће станова и пословних објеката бити изграђено. Грађевинска дозвола уредно је издата инвеститорима 31. јула прошле године, радови су пријављени 26. децембра, а завршетак комплетне изградње нове вишеспратнице и приступних саобраћајница очекује се у мају 2022. године. Према речима представника Грађевинске дирекције Србије, они ће на пролеће представити комплетан пројекат и тада ће се знати колико станова ће бити изграђено као и све друге додатне информације.