Прича о беживотном телу мушкарца Ј.Б. (90), које је пронађено пре два дана у стану у центру Београда, постаје све мистериознија.

Према првим информацијама, тело се у стану налазило најмање две, а можда чак и пуних пет година. И за то време станарима није било необично што не виђају комшију, нико од родбине га није звао, а камоли долазио да га посети у зграду у Високог Стевана 4.

Непознато је да ли је неко све те године подизао пензију Ј. Б, али и како се на вратима после силних неплаћених рачуна нису појавили принудни извршитељи! Већ на улазу, на месту где се налазе поштански сандучићи, видљиво је једно које потпуно одудара од осталих, пошто су у њему на све стране вирили неплаћени рачуни, рекламе, обавештења...

- Сигурно га нисам видео барем две године, а можда и дуже - рекао је један од најближих комшија преминулог Ј. Б.

Други суседи тврде да је можда прошло и свих пет година откако су га последњи пут срели у згради.

- Колико знамо последњих година живео је сам, није имао деце, постао је усамљен и самотњак након смрти своје супруге. Имао је неку даљу родбину, са којом није био у посебно добрим односима, ретко су се чули - додао је други комшија.

Стан у којем је преминули старац живео запечаћен је од стране полиције, која је потврдила информацију да је у њему пронађено беживотно тело старијег мушкарца, али ништа више од тога. Комшије кажу и да је човек након што су га последњи пут видели, радио на пијаци, након смрти супруге, али да му то није било примарно занимање.

Најмистериозније у целој причи, с обзиром на то да нико нема дилему да се ради о природној смрти, свакако је чињеница да се, иако је човек био годинама мртав, из стана није осећао никакав непријатан мирис, што је редовна појава у сличним случајевима.

- Није било смрада, ни непријатних мириса, није било ни оних обичних проблема, цурења воде из стана. Све је деловало нормално - рекао је један од станара који је позвао полицију како би им асистирали приликом провере инсталација.

Сасвим је могуће да није било смрада од тела које се налазило у фази распада.

- Највероватније је тело било у фази мумификације. Таква промена настаје код лешева који су изложени струјању топлог ваздуха што доводи до сушења коже и онемогућава развој трулежних промена - каже специјалиста судске медицине Зоран Станковић.

Да је дошло до распадања, када се појављају црви, или распадања ткива, онда би постојали и непријатни мириси који би се осећали не само у просторији, него и шире, у целој згради.

(Блиц.рс)