Лажни радници ЕПС-а оперишу по Новом Београду: Закуцају на врата и следећег трена вас опљачкају

Novosti online

07. 12. 2019. у 01:00

Лажни радници ЕПС-а оперишу по Новом Београду: Закуцају на врата и следећег трена вас опљачкају
Лажни радници Електродистрибуције последњих дана "оперишу" по зградама на Новом Београду, а све под изговором замене бројила
Лажни радници Електродистрибуције последњих дана "оперишу" по зградама на Новом Београду, а све под изговором замене бројила. Из ЕПС-а тврде да тренутно не спроводе никакву сличну акцију, те да радници никада не иду од врата до врата!

Након лажних хуманитараца, радника "Паркинг сервиса" и "Инфостана", али и будистичких монаха, на престоничким улицама, појавили су се и лажни радници ЕПС-а.
У Фејсбук групи "Блок 23 - Нови Београд" објављена је фотографија на којој се види обавештење комшијама како не би упали у преварантску замку. Наиме у улазу зграде у Булевару Милутина Миланковића 60, појавио се радник, који се представља као део ЕПС-а.
- Од 4. децембра на нашем улазу појавио се лажни радник Електродистрибуције, који је обилазио станове и у једном стану, затекавши старију женску особу, на превару изнудио новац, за наводну замену бројила - део је обавештења из поменуте групе.


Провером у Електродистрибуцији, како стоји даље у тексту, сазнали смо да на територији Новог Београда није у току никаква акција замена електричних бројила. То су за "Блиц" потврдили и из ЕПС-а.

- Оператор дистрибутивног система "ЕПС Дистрибуција" тренутно нема никакву акцију замене бројила на подручју Новог Београда - стоји у одговору ЕПС-а.

Они додају, али и упозоравају да радници никада не иду од врата до врата, те да никада не наплаћују услуге у готовини.

- Радници "ЕПС Дистрибуције" никада не иду од врата до врата у зградама да би нудили било какве услуге. Такође, радници "ЕПС Дистрибуције" никада не траже новац нити наплаћују услуге у готовом новцу, већ се све услуге плаћају на рачун. Позивамо грађане да уколико им особе које се представљају као радници дистрибуције затраже новац, обавезно тај случај пријаве "ЕПС Дистрибуцији" и полицији - стоји у одговору ЕПС-а.
Случај из Булевара Милутина Миланковића и лажног радника, према обавештењу из поменуте групе, забележиле су надзорне камере, те је снимак достављен полицији.

(Блиц.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)