На преглед у најмодерније здање: Почиње изградња дома здравља у Борчи

С. Б. М.

петак, 08. 11. 2019. у 09:44

На преглед у најмодерније здање: Почиње изградња дома здравља у Борчи

Будући изглед здравствене установе / Фото Беоинфо

Изградња здравствене станице у насељу Борча почиње следећег месеца, рок за завршетак 330 дана. Радови вредни 776 милиона динара, новац обезбедила држава

РАДОВИ на изградњи дома здравља у Борчи почињу следећег месеца. Градиће га конзорцијум фирми, а носилац посла је фирма WД ЦОНЦОРД WЕСТ ДОО, из Београда. Вредност радова је 776 милиона динара - рекао је за "Новости" Лука Петровић, секретар за инвестиције.

Пројекат будућег дома здравља урадио је "Крип инжењеринг", а он ће се налазити у Улици Косте Манојловића и имаће близу 7.000 квадрата.

Надзор на радовима обављаће фирма "Шид пројект". Почетак радова планиран је за крај новембра, почетак децембра, а рок за завршетак радова је 330 дана - наводи Петровић. Он подсећа да је држава обезбедила средства за изградњу ове здравствене станице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Реконструкција дела Калемегдана: Видин-капија за будућност

- Објекат ће имати подземну гаражу за паркинг запослених и посетилаца, а обезбеђена су и паркинг-места за хендикепиране особе. Што се тиче изгледа, биће уграђени најквалитетнији материјали и мислим да ће ово бити један од најлепших објеката здравствене заштите - казао је Петровић.

Здравствена станица налазиће се у склопу огранка "Дунавски венац" Дома здравља "Др Милутин Ивковић" Палилула. Имаће следеће службе медицинске заштите: служба за здравствену заштиту предшколске деце, школске деце и одраслих грађана, служба кућног лечења и палијативне неге, служба за здравствену заштиту жена, служба за поливалентну патронажу, рендген и ултразвучна дијагностика, лабораторијска дијагностика, стоматолошка служба, служба физикалне медицине и рехабилитације, интерна медицина, офталмологија, оториноларингологија, психијатрија, Хитна помоћ...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације