ЦАРСТВО КОЛАЧА: Фестивал Најслађи укуси Београда

Б. Борисављевић

22. 09. 2019. у 12:14

ЦАРСТВО КОЛАЧА: Фестивал Најслађи укуси Београда

Штандови са слаткишима, Фото: Н. Фифић

Плато испред ТЦ у Рајићевој претворио се у мало царство слаткиша. Фестивал "Најслађи укуси Београда 2019", који има хуманитарни карактер, одржан је први пут у престоници.

ПЛАТО испред ТЦ у Рајићевој претворио се у мало царство слаткиша. Фестивал "Најслађи укуси Београда 2019", који има хуманитарни карактер, одржан је први пут у престоници. Београђани су имали прилику да пробају неодољиве укусе колача, сладоледа, чоколада из малих посластичарница, али и од реномираних произвођача.

Радионица "Испеци, па реци", понудила је слаткише по америчким рецептима - мафине, брауне, кукије, америчке пите. Како нам објашњава Сека Бајић, прављени су од белгијске чоколаде и путера. Најтраженији су кукији са разним додацима. Као стручњак у адвертајзингу, спас од стреса је потражила у прављењу колача. Напустила је посао и посветила се слаткишима.

Прочитајте још - НАЈСЛАЂИ УКУСИ БЕОГРАДА: Фестивал слаткиша у Кнез Михаиловој

Колачићи у облику срца, лабуда "Долче тинтолина", привукли су пажњу посетилаца. Јелена Милановић открива да се праве у малим модлама од првокласне белгијске чоколаде у коју се додају пистаћи, бадеми, "плазма"...

"Твој комадић среће", слоган је студија за ручну израду кекса "Кекс бокс". Власница Маја Вулин, наводи да су колачи без адитива и вештачких појачивача.

Најмлађи су украшавали колаче,фото Н.Фифић

Посетиоци ће и данас имати прилику да, осим у колачима, уживају у италијанским сладоледима, чоколадама егзотичних укуса...

фото Н.Фифић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације