ПЛАТО испред Цветкове пијаце на Звездари поново су окупирали улични продавци, али само у раним јутарњим сатима. Прилазе пијаци, део трамвајског стајалишта узурпирају рано ујутру, док надлежне инспекцијске службе не почну да раде. Од 8.00 до 19.00 само отпаци сведоче да је овде била "пијаца".

Али, од 5.00 до 8.00 од импровизованих тезги, које се у најбољем случају састоје од старог прекривача раширеног на асфалту, грађани који рано ујутру овуда пролазе, не могу да се "пробију". Трамвајско стајалиште је пуно старих ствари разбацаних по земљи, а да би ушли у шинско возило људи су принуђени да прескачу разноврсну робу. Гужве се стварају јер продавци заузимају сваки центиметар простора, до самих шина уз Булевар краља Александра, дуж Улице Вјекослава Ковача, али и све попречне стазе које воде ка пијаци.

- Скоро месец дана не може да се прође од почетне станице аутобуса 309 до трамвајског стајалишта - објашњава суграђанка Драгана Т., која свакодневно пролази овом трасом. - Око девет часова они одлазе са ове локације, али ми који око шест, седам крећемо на посао сваког јутра једва пролазимо, пазимо да неког не нагазимо или се не саплетемо о стару ствар и паднемо.

Из Градске општине Звездара истичу да Kомунална инспекција свакодневно спроводи заједнички инспекцијски надзор са Комуналном милицијом града и МУП Звездара покушавајући да реши проблем илегалне продаје.

- Дежурство на подручју градске пијаце "Звездара" обавља се у две смене и то од 8.00 до 13.00, када је прва смена и од 13.00 до 19.00, до када је радно време друге смене - кажу надлежни из ГО Звездара. - Надзор се спроводи седам дана у недељи, а инспектори уз ова дежурства обављају и своје редовне активности у оквиру законских овлашћења.

Прочитајте још: НЕСВАКИДАШЊИ ПРИЗОР: Гејзир код Цветкове пијаце (ВИДЕО)

Додатни проблем ствара и нагомилано смеће које остане пошто уличне трговце комуналци отерају кућама. Пластичне кесе и други отпаци остају расути по зеленим површинама, а у појединим случајевима буду очишћене тек у касним вечерњим сатима.

ПРОДАЈУ СВАШТА

НА ПОРЕЂАНИМ прекривачима, раширеним на слободном делу асфалта, продаје се све и свашта. У понуди је стара гардероба, обућа, неки продају само по једну патику или папучу, играчке, посуђе, коришћене парфеме или лакове за нокте. На чаршавима су расути и вакуумирани прехрамбени производи. Продају се супице у кесицама, ванил-шећер, али и лекови којима је истекао рок трајања.