На више од 63 хектара у насељу Пиносава код Београда, планира се изградња 18 голф терена и отворених вежбалишта на трави и песку.

За тренинге и такмичења спортиста и спортских екипа, али и за рекреативне активности у овом насељу у плану је и изградња спортско-рекреативног комплекса са отвореним теренима за кошарку, одбојку, рукомет, затвореним и отвореним базенима, спа и велнес центром, теретаном...

Све ово, пише портал еКапија, предвиђено је Планом детаљне регулације за голф насеље у Пиносави, који је Секретеријат за урбанизам и грађевинске послове Градске управе града Београда, данас ставио на јавни увид а који ће све до 23. септембра бити доступан заинтересованим грађанима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ВАНДАЛИ УПРОПАСТИЛИ ИГРАЛИШТЕ: Справе намазали товатном машћу

Како наводе, у плану урађеном у Урбанистичком заводу Београда, спортско-рекреативни комплекс обухватиће површину око 10 хектара, а поред наведеног, предвиђена је и реализација затворене спортске сале, тренинг сале, спортских полигона, чак и аква парка.

Додатно, наводе, могућа је и реализација помоћних спортских садржаја (свлачионице са тушевима, оставе за спортску опрему, спортска амбуланта, спортски клубови...) и пратећих комерцијалних делатности за трговину и угоститељство.

У оквиру отворених голф терена поред планираних помоћних спортских садржаја, према плану, налазиће се и објекти пратецих комерцијалних делатности - голф клуб, продаја сувенира и голф опреме, угоститељство.

Depositphotos


Иначе, планом је обухваћен део територије градске општине Вождовац, катастарске општине Пиносава, уз Улицу Нова 4 (Сечањска) и Улицу Авалска, као и део катастарске општине Бели поток који се налази у зони планиране саобраћајне петље Авала (Рипањ).

Приступ планираном спортско-рекреативном комплексу планира се преко Авалске улице, а приступ отвореним голф теренима и зони становања планира се преко Улице Нова 4 (Сечањска).

Укупна површина обухваћена планом износи око 78,8 хектара а коначна граница утврдиће се у фази израде и верификације Нацрта плана.

Depositphotos


Одлуку за реализацију голф терена и осталих спортских садржаја на земљишту које је већим делом у јавној својини Града Београда и за које постоји интересовање инвеститора, донела је Скупштина града Београда на седници одржаној у јуну 2018.године, на иницијативу Дирекције за градевинско земљиште и изградњу Београда ЈП.