Весић: 3 фестивала, 3 недеље, милион посетилаца, 1 Београд

Танјуг

21. 08. 2019. у 21:45

Весић: 3 фестивала, 3 недеље, милион посетилаца, 1 Београд

Горан Весић - Фото Танјуг

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је вечерас да Belgrade Music Week фестивал показује да је Београд, не само пословни, већ и културни центар Балкана
Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је вечерас да Belgrade Music Week фестивал, који ће бити одржан на Ушћу од 23. до 25. августа, показује да је Београд, не само пословни, већ и културни центар Балкана и додао да верује да ће та минифестација постати традиционална.


Према речима Весића, будући да је "Бир фест" постао значајна манифестација за туризам Београда, одлучено је да се ове годдине настави са организовањем концерата, тако да ће у наредне три недеље у Београду бити одржано још концерата.


"После Бир феста на којем је наступило више од 120 извођача и који је заиста био успешан, овог викенда ћемо имати 17 великих звезда у три дана и то ће заиста бити спектакл. Викенд после тога нас чека класика, а после тога и Иван Тасовац са филхармонијом на отвореном", рекао је Весић новинарима у једном од локала на Савском кеју, где је вечерас органоизовано дружење учесника и пријатеља фестивала са медијима.


Прочитајте још: Пола милиона људи посетило најуспешнији "Бир Фест" до сада


Он је додао да се процењује да ће та три догађаја имати скоро милион посетилаца.


"То је важно и добро, јер ако желимо да имамо више туриста, морамо да креирамо догађаје на које ће они долазити, а ово су догађаји на које туристи долазе", рекао је он и додао да је Град Београд активно подржао све ове манифестације.


Весић је захвалио организаторима, јер на овај начин помажу да Београд постане место у које људи желе да дођу.


"Нама осим спортских догађаја требају концерти, и овакви и појединачни, јер је то разлог због којег туристи долазе у Београд", рекао је Весић и истакао да српска престониоца живи од туризма и да је прошле године од туризма зарађено 800 милиона евра.


На овај начин, рекао је заменик градионачелника, показује се да је Београд центар Балкана, не само пословни већ и културни.


"Немамо више само традиционалне културне манифестације, као што су Фест, Бемус, Џес фестивал...већ и овакве као што је Belgrade Music Week, за коју верујем да ће, такође, полако постати традиционална и да ће људи знати да у Београду током лета три и или черири недеље сваког викенда имају сјајне музичке догађаје", додао је.


Више од 15 највећих звезда поп, треп и народне музике наступиће на првом београдском тродневном Belgrade Music Week фестивалу на Ушћу, који почиње у петак, 23. августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Svetlana Momčilović

22.08.2019. 07:55

Treba razvijati kulturno - Obrazovni profil Samo U nečemu i preterujemo . Našta se bacaju pare dok narod teško živi!?

Jelena

25.08.2019. 09:54

Jao onima koji žive u zgradama pored Ušća. Program počinje u 20 časova i nema spavanja do četiri ujutro. Zašto ja moram da slušam ono što mi se ne sluša i što nije moj ukus u muzici. Hajde šetajte malo po Beogradu, ne mora sva kultura na UŠće