УНИЦЕФ позива Београђане да помогну изградњу игралишта за децу са инвалидитетом

Новости Онлине

21. 08. 2019. у 16:48

УНИЦЕФ позива Београђане да помогну изградњу игралишта за децу са инвалидитетом

Фото УНИЦЕФ Србија/ Миленковић

У августу је уз уплатницу ЈКП „Инфостан“ стигла и наменска уплатница УНИЦЕФ-а на којој грађани могу да упишу жељени износ донације која је намењена изградњи инклузивних игралишта у Србији

УНИЦЕФ позива становнике Београда да помогну изградњу инклузивних игралишта за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом у Србији.

У августу је уз уплатницу ЈКП „Инфостан“ стигла и наменска уплатница УНИЦЕФ-а на којој грађани могу да упишу жељени износ донације која је намењена изградњи инклузивних игралишта у Србији. Грађани Београда тако могу да помогну донирањем жељеног износа на уплатницама УНИЦЕФ-а које су им стигле овог месеца.

УНИЦЕФ ради на изградњи инклузивних игралишта на партиципативан начин, уз учешће родитеља и локалних самоуправа, како би игралишта садржала адекватне справе и реквизите који ће бити приступачни за децу и њихове породице и како би била одржива. Једно од игралишта биће изграђено на Ади Циганлији.

Прочитајте још - КСС и УНИЦЕФ заједно у пројекту "Инклузивна игралишта"

Оваква врста простора за игру обезбедиће деци са различитим типовима физичких, сензорних и интелектуалних сметњи у развоју прилику да се играју и имају позитивно искуство кроз учење уз игру. Највећа радост сваког детета је могућност да се игра и социјализује са другом децом.

УНИЦЕФ позива све Београђане да наставе да негују хуманост и препознатљив дух солидарности и да кроз донације за изградњу инклузивних игралишта учествују у стварању једнаких шанси за свако дете у нашој земљи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације