ЈАВНИ БИЦИКЛИ: Град тражи партнера

С. Б. М.

18. 08. 2019. у 18:45

ЈАВНИ БИЦИКЛИ: Град тражи партнера

До марта 300 двоточкаша

Расписује се тендер за постављање система јавних бицикала

МЕЂУНАРОДНИ тендер за постављање система јавних бицикала у Београду Град ће расписати у понедељак, најавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Град кроз тендер за јавно-приватно партнерство тражи партнера који може да буде власник до 75 одсто београдског система јавних бицикала, док ће град Београд бити сувласник. Партнер у овом послу биће изабран током јесени и имаће обавезу да 50 станица са 300 јавних бицикала постави до марта 2020. године, половину до јула наредне године а читав систем до краја 2020. године.

Весић је подсетио да систем јавних бицикала представља сервис којим су бицикли доступни свим грађанима за јавну употребу на кратке временске интервале.

Прочитајте још: Гајчић: Систем јавних бицикала у Београду је фантастична идеја

- Овај систем дозвољава корисницима да изнајме бицикл на једној, а да га врате на некој другој станици. На овај начин систем јавних бицикала представља допуну систему јавног превоза, где грађани лакше и брже могу савладати раздаљине између места становања и станица система градског превоза путника - објаснио је Весић и додао да ће Београд имати 150 станица са 900 јавних бицикала од чега ће половина бити електрични двоточкаши.

ПРИПРЕМЕ ТРАЈАЛЕ ДВЕ ГОДИНЕ

ЗАМЕНИК градоначелника Горан Весић је казао и да је било потребно скоро две године, пре расписивања тендера, како би се завршиле измене неколико прописа, али и урадио план изградње бициклистичких стаза, како би до 2022. године било направљено сто километара нових стаза за двоточкаше.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације