Фонтана код Вука: Украли делове месинга, штета 900.000

С. В.

07. 08. 2019. у 11:54

Фонтана код Вука: Украли делове месинга, штета 900.000

Фонтана код "Вука" неколико пута на удару вандала / Фото сајт БВК

Непознати разбојници пре две ноћи ојадили фонтану код Вуковог споменика, однели 12 млазница. Полиција је обавила увиђај, а тренутно се прегледају снимци са околних сигурносних камера

НЕПОЗНАТИ вандали у ноћи између понедељка и уторка направили су велику штету на фонтани код Вуковог споменика, са које су украли 12 месинганих млазница, тежине око седам килограма. Због овог разбојништва, ЈКП "Београдски водовод и канализација" јуче је поднело кривичну пријаву против Н. Н. лица. Причињена материјална штета процењена је на 900.000 динара!

Како су за наш лист рекли из овог комуналног предузећа, радници су јуче, приликом уобичајене свакодневне контроле, приметили да на водоскоку недостају млазнице.

- Надлежне екипе Одељења одржавања градских фонтана сваког дана обилазе и проверавају све престоничке водоскоке - кажу из "Београдског водовода". - Како прекјуче нису уочени никакви недостаци, претпостављамо да се крађа догодила у ноћи између понедељка и уторка. Наше екипе и даље контролишу опрему на овој фонтани која је и даље у функцији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Помор рибе у Сави, одмах реаговала Агенција за заштиту животне средине, ево шта је узрок

Полиција је обавила увиђај, а тренутно се прегледају снимци са околних сигурносних камера, који би могли открити идентитет несавесних разбојника. У "Београдском водоводу" подсећају да је фонтана код "Вука" током претходних година неколико пута била на удару вандала. Последња велика крађа догодила се 2016. године, када су лопови током ноћи скинули и однели чак 24 млазнице!


ТАКОВСКА

лопови су током јуна починили исто кривично дело на фонтани код Поште у Таковској улици, са које је украдено 20 млазница! Нимало им није сметало што се водоскок налази у строгом центру града, у непосредној близини највиших државних институција.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Niko

07.08.2019. 12:39

Nisu vandali ,to su .... koji prodaju metal na otpadu u Železniku.Ako država hoće da spreči ovaj posao koji se odvija po Beogradu godinama ,može to rešiti vrlo brzo .Od kvalifikacije dela u kriivično delo ,do posebnog tretmana u sudovima radi zaštite državne imovine ,do drakonskih kazni i oduzimanja imovine stečene takvim delima unazad 10 godina .Ali potrebna je da je vlast spremna da to sredi. Ako će se ponašati kao u slučaju nelegalnog objekta na Kopaoniku od 1000 mkv neema onda ništa.

Binka Butic

07.08.2019. 12:51

Neverovatno u šta se naš narod izmetnuo! Sve same loptuže i lezilebovici. Pre neki dan mač Sibinjanin Janka, sad ovo. Dokle vise? Dok počnemo da lopovima odsecamo ruke? Nije više reč o šteti koju nanose, nego o nedostatku morala i osećaja da time ruže svoje okruženje. Stidim se vremena u kom živim, a još više sveta koji me okružuje!

Kad uvedete Zakon

07.08.2019. 14:26

kao Dušan. Pa krađa državne imovine bude isto tretirana na svim nivoima.

буки

07.08.2019. 15:32

Оне што су узели мач су одмах открили, а ове и кад открију правиће се да не виде баш најбоље, исто као што их не виде у аутобусима без карте, у маркетима при крадуцка њу и сл. На обреновачкој бањи су пре 10-ак дана са 15 тушева покидали све делове од месинга (два нису могли да дохвате), па иако постоје камере починиоци нису откривени. Стављене су нове славине и тушеви, наравно из буџета о трошку грађана, а лопове неће да дирају, јер ће им већ у марту на изборима требати њихови гласови.