У ПЕШАЧКОЈ зони у центру града за десет дана требало би да почне да саобраћа "врабац" сервис, односно четири мала електрична аутобуса који ће бесплатно превозити грађане. Коначна траса којом ће се кретати ова возила биће позната 1. септембра када буду били завршени радови на уређењу пешачке зоне, а до тада ће саобраћати заобилазном трасом која још није утврђена.

Планирано је да "врабац" превози путнике од првих проходних улица до улаза у зграде. Незванично, од 1. септембра ће ићи кроз пешачку зону, преко Топличиног венца, Трга републике и Чика Љубине поред хотела "Палас" па све до Косанчићевог венца. Тада ће станице бити видно обележене, а туристима и свим грађанима се услуге превоза неће наплаћивати. Електрична возила која ће саобраћати у оквиру "врабац" сервиса биће у систему ГСП.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Од 1. новембра сви аутобуси ће бити климатизовани

Житељи Варош капије недавно су добили летке са информацијама о томе како ће убудуће изгледати крај у којем живе, али додатних објашњења о раду "врабац" сервиса није било.

- Они то најављују још од 2017. године, али никако да дочекамо да почне званично да ради - додају житељи из центра престонице.