Од 1. новембра сви аутобуси ће бити климатизовани

Танјуг

09. 07. 2019. у 10:20

Од данас ће 434 аутобуса ГСП-а од укупно 680 имати климу и то ће морати видно да истакну, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић

Од 1. новембра сви аутобуси ће бити климатизовани

Фото: П. Митић

Од данас ће 434 аутобуса ГСП-а од укупно 680 имати климу и то ће морати видно да истакну, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић додајући да ће на три аутобуса са климом возити један без ње.

"До краја септембра стиже 174 нових аутобуса. Од 1. новембра ниједан аутобус ГСП-а неће бити без климе", рекао је Весић за телевизију Прва.

Говорећи о уређењу града, Весић је казао да не разуме зашто се диже велика фама око тога јер је то нормално и град мора да се среди.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Опсерваторија на Звездари постаје туристичка атракција

"Постоје неки технолошки процеси. Некада морате да сачекате да сазри бетон. Ми за разлику од претходника не шминкамо улице, не скинемо само два три сантиметра асфалта и ставимо нови. Ми радимо комплетне реконструкције, мењамо канализацију, водовод, телекомуникационе инсталације, радимо подлоге. Наше реконструкције су темељите и после њих нема потребе да се ради бар 20 година. могли смо и ми као Ðилас само да скинемо три сантиметра асфалта", рекао је Весић.

Заменик градоначелника најавио је да ће за 10-ак у пешачкој зони у центру града саобраћати четири мала електрична аутобуса која ће бити бесплатна за грађане.

"Ја само спроводим планове које су направили неки људи 80-их година прошлог века који су паметно планирали", рекао је Весић.

Он је најавио да ће ускоро бити регулисано коришћење јавних бицикала.

"Биће расписан за неколико недеља први тендер за јавне бицикле у београду. Биће их 900 и имаћемо 150 станица. И по томе ћемо личити на уређене европске престонице", рекао је Весић и додао да ће и коришћење електичних тротинета ускоро бити регулисано законски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Horus

09.07.2019. 10:57

Hahaha! Od 1.11.?! Super. Bas tad nam je potrebna pa neka se do juna i pokvari ako treba!

Onako, u povjerenju

09.07.2019. 23:05

@Boro - Da vam nešto šapnem u uvo, u povjerenju - da ne bi neki mislili da ne znate o čemu govorite. Naime, ako se uredjaj postavi na npr. 23 stepena, to će vam se ljeti činiti hladno a zimi toplo. Prije nekoliko godina su ukinuli te zimske i ljetnje “stepenove” :)

Драган

09.07.2019. 15:45

Аутобуси би морали да буду тако опремљени да се увек када је мотор стартован а није укључена клима и подешена на 23 степена у року од 5 секунди то аутоматски региструје у полицијској управи и да се такође аутоматски одштампа документ о мандатној казни од 100.000 динара за возача и 1.000.000 динара за директора предузећа (ако је државно) или за власника (ако је приватно). Без овога ни једно возило не би смело да прође технички преглед.

podeazumeva se

09.07.2019. 20:40

e bravo ovo nigde nisam cuo u novembru klima a neradi grejanje pa na leto opet obrnuto