Понтонским мостом Војске Србије сигурно и безбедно до Лида

Танјуг

уторак, 09. 07. 2019. у 17:28

Понтонским мостом Војске Србије сигурно и безбедно до Лида

Александар Вулин на понтонском мосту
Фото: Министарство одбране

Спремност обученост и мотивисаност припадника Речне флотиле потврдиули су и њени припадници и то приказом способности у случају спасавања цивилних и војних лица из воде и у случају гашења пожара
Војска Србије увек је ту да помогне свим својим грађанима, а традиционална сарадња са Општином Земун омогући ће свим Београђанима и њиховим гостима да и ово лето сигурни и безбедни проведу на Лиду", поручио је министар одбране Александар Вулин приликом данашњег обиласка припадника Првог понтонирског батаљона Речне флотиле Копнене војске.

Они су, наиме, 4. јула поставили поставили понтонски мост од Земунског кеја до Великог ратног острва, односно дунавске плаже Лидо, а министар је рекао да Војска Србије и тиме потврђује да је у стању да заштити сваки део наше територије па и када су реке у питању.

"Ово је дуг, озбиљан мост, није га лако направити и одржавати, али то је део нашег посла и ми смо у стању да на сваком делу наше територије обезбедимо пуну контролу од стране војске и наше државе", рекао је министар.

Спремност обученост и мотивисаност припадника Речне флотиле потврдиули су и њени припадници и то приказом способности у случају спасавања цивилних и војних лица из воде и у случају гашења пожара.

Прочитајте још - Сезона купања на Лиду почиње 4. јула


Командант Речне флотиле капетан бојног брода Андрија Андрић истакао је да је понтонски мост у потпуности безбедан за прелазак грађана и возила.

"Мост је дужине од 330 до 360 метара, што зависи од водостаја. Данас сте имали прилику да видите рад посаде на понтонском мосту, чија укупна активна ширина износи 215 центиметара, а 415 центиметара са лаким палубама по којима се не хода већ служе као обезбеђење", објаснио је Андрић.

Председник Градске општине Земун Дејан Матић позвао је све Београђане и људе добре воље да се организују и понтонским мостом Војске Србије дођу до Великог ратног острва, на којем их током лета очекује богат културно-уметнички и спортски програм.

Од 4. јула, када је постављен понтонски мост, припадници Првог понтонирског батаљона Речне флотиле се 24 часа старају о безбедности коришћења моста и тако ће бити све до 1. септембра, када је планирано расклапање моста и превожење у гарнизон Шабац.

Данашњем обиласку присуствовали су и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић, заменик команданта Копнене војске бригадни генерал Владета Балтић и шеф Кабинета министра одбране бригадни генерал Синиша Кресовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

miroljub

10.07.2019. 12:34

da li sam dobro shvatio? Pontonskim mostom Vojske Srbije sigurno i bezbedno do Lindea !!? do kada traje akcija?