Изградња топлодалековода Обреновац-Нови Београд у припремној фази

Танјуг

уторак, 09. 07. 2019. у 15:55

Изградња топлодалековода Обреновац-Нови Београд у припремној фази

Зоран Радојичић
Фото: Танјуг

Један од највећих инфраструктурних пројеката у Београду, изградња топлодалековода Обреновац-Нови Београд, у припремној је фази, изјавио је данас градоначелник Београда Зоран Радојичић
Један од највећих инфраструктурних пројеката у Београду, изградња топлодалековода Обреновац-Нови Београд, у припремној је фази, изјавио је данас градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Он је навео да је данас са одабраним извођачем радова, кинеском компанијом "Power Construction Corporation of China", потписан Анекс уговора о изградњи топлодалековода, чиме су створене могућности за почетак уговарања кредита за финансирање пројекта.

Прочитајте још - Радојичић: Лекције о метроу


Анекс уговора су у Старом двору потписали градоначелник Београда, вршилац дужности директора Јавног комуналног предузећа „Београдске електране" Раде Баста и званични заступник за Србију предузећа "Power Construction Corporation of China" Јанг Бо.

Радојичић наводи да пројекат напредује у складу са планираном динамиком, као и да је у току поступак експропријације земљишта, саоштила је управа града.

"Стварају се сви неопходни предуслови за започињање радова. Реализацијом овог пројекта, односно преузимањем енергије из Обреновца Град Београд обезбедиће стабилно и што је изузетно важно еколошки прихватљивије снабдевање", истиче Радојичић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

bager

10.07.2019. 05:52

Moglo bi se iskoristiti i za podezmno zagrevanje piste beogradskog aerodroma u zimskom periodu,,bar dve piste,,