Radojičić: Lekcije o metrou

J. D.

09. 07. 2019. u 11:43

Радојичић: Лекције о метроу

Radojičić u Paviljonu sa planovima investicija

Gradonačelnik Radojičić u poseti Moskvi: Iz njihovog iskustva gradnje metroa možemo mnogo da naučimo, i mi želimo da rasteretimo centar Beograda i uspostavimo zelenu hijerarhiju u saobraćaju

MOSKOVSKI metro konstantno ulaže u unapređenje linija i opremljenost vagona i zbog toga je njihov sistem jedan od najboljih u svetu, te iz njihovog iskustva i duge tradicije gradnje možemo mnogo da naučimo - istakao je gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić nakon obilaska Paviljona moskovskog metroa, u kome su izloženi planovi za buduće investicije.

Radojičić je podsetio da je metro u ruskoj prestonici otvoren 1935. godine, a da je on imao prilike da vidi novine koje će zaživeti od 2025.


PROČITAJTE JOŠ: Od 1. novembra svi autobusi će biti klimatizovani

- Stalno rade na unapređenju, prave nove linije i stanice da bi rasteretili centar grada. To je ono što i mi želimo da postignemo, da rasteretimo centar Beograda, uspostavimo zelenu hijerarhiju u saobraćaju, tako da na prvom mestu budu pešaci, zatim javni prevoz, a da najmanje ljudi koristi sopstveni prevoz - dodao je Radojičić. - Prioritet je da za oko godinu i po započnemo prvu fazu prve linije metroa.
Pratite nas i putem iOS i android aplikacije