ГРУПА грађана, уз подршку Зелене странке и покрета "Зелене бригаде", протестовала је јуче у Кошутњаку због сече већег броја стабала на градилишту у оквиру комплекса Завода за спорт.

Протест под називом "Доста је масакра", почео је око 18 часова на аутобуској станици недалеко од Факултета спорта и физичког васпитања. Окупљени грађани најпре су зауставили камион који је превозио исечена стабла. После петнаестоминутног застоја, протестанти су продужили до градилишта Завода за спорт, где је дошло до благог кошкања са припадницима обезбеђења које чува то подручје. Грађани, вођени Дејаном Јовановићем, независним одборником из Раковице, пробили су ограду и ушетали на градилиште где је предвиђена изградња вештачке стене за пењање. Група од око стотинак грађана мирно је шетала градилиштем и том приликом њима се обратио Јовановић.

Прочитајте још: Граде дворану, секу Кошутњак

- Једна мала група људи покушава да приватизује један од најлепших делова Кошутњака, који је власништво свих нас грађана. Људи само траже да ово остане зелена оаза, да се ништа не гради и да се све врати у првобитно стање. У четвртак је седница Општине Чукарица и ми ћемо ту тражити решење да се одборници изјасне да ли су на страни грађана или не - изјавио је Јовановић.