АДА ЦИГАНЛИЈА у суботу је врвела од посетилаца. Купалишна сезона званично је почела подизањем плаве заставе, као највишег међународног признања за квалитет воде и безбедност на купалишту. Место више, осим на плажи, тражило се и на трави, али и у многобројним кафићима дуж обале.

Прочитајте још: ПРВА СМРТ НА АДИ: Скинуо се, закорачио у воду и пао мртав

Плаву заставу, у суботу је подигао председник Скупштине града Никола Никодијевић, подсећајући да је квалитет воде на задовољавајућем нивоу, и да га Градски завод за јавно здравље проверава два пута недељно.

Зато гужва на београдском мору у суботу није никога зачудила. Млади су се сунчали на плажи, и жалили се да не могу да се испливају јер су бове постављене близу обале. Старији суграђани су се тискали у хладовини стабала.

Прочитајте још: БРУКА И СРАМОТА КОЛИКО НЕ ЦЕНИМО СЕБЕ: Отпад код Спортског центра

- Једва смо чекали да сезона купања почне, па да дођемо на Аду - прича Соња Т., која је довела своје две девојчице на купање.

- Супруг и остатак друштва припремају роштиљ у делу за излетнике, па ћемо овде провести цео дан, рућачемо, купаћемо се, забављати.

Роштиљање је засигурно јефтиније од породичног ручка у једном од кафића. Посетиоци тврде да су цене веће и до 50 досто него у неком локалу у центру града, као и да "за те паре могу да једу у грчким тавернама".

Плаже на Ади биће отворене сваког дана од 10 до 19 сати, до 8. септембра. Посетиоци могу да се купају на ограђеном простору, а о њиховој безбедности бринуће тимови спасилачке службе и особље Хитне помоћи.


- Од ове године, инсталиран је видео-надзор на купалишту и спортским теренима, што ће допринети сигурности посетилаца. Обновљена су још два спортска терена, а обележено је и осветљено осам километара бициклистичке стазе, па сада љубитељи двоточкаша овуда могу да возе и по мраку - кажу у предузећу ЈП "Ада Циганлија".

И ове године, посетиоце Аде очекује богат садржај. Тако школарци током распуста могу бесплатно да добију основну обуку пливања или да поправе своје пливачке технике. Уједно, моћи ће да науче како да роне, али и како да се понашају на купалиштима.

НОВА ТРИМ-СТАЗА

ПРЕДСЕДНИК Скупштине града Никола Никодијевић је најавио и да се врло брзо очекује изградња трим-стазе, за шта су обезбеђена средства. Тај посао требало би да буде готов у другој половини године. Такође, Ада би требало да добије још један фудбалски терен са вештачком травом.

ЦЕНЕ

Сладолед,

мали корнет

- 100 динара

мала чаша

- 150 динара

Мали милкшејк

- 100 динара

Мусака са сомуном

- 490 динара

Гулаш са салатом

- 490 динара

Чаша точеног

пива 0,33

- 210 динара

Флаширано пиво

- од 220 до 450 динара