БГ воз ускоро до Панчева, Младеновца и Лазаревца

Танјуг

уторак, 16. 04. 2019. у 13:29

БГ воз ускоро до Панчева, Младеновца и Лазаревца

Илустрација, Фото: Танјуг

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре разговарала је са представницима Града Београда и директорима железничких предузећа о продужавању линија БГ воза
БЕОГРАД - Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је са представницима Града Београда и директорима железничких предузећа о продужавању линија БГ воза до Панчева и београдских општина Младеновац и Лазаревац.

Михајловићева је рекла, саопштило је министарство, да је једна од иницијатива која би требало да се реализује продужење линије БГ воза до Панчева, а која је договорена на састанку са представницима тог града и осталих општина Јужнобанатског округа у Панчеву крајем марта.

Поред тога, како је навела, Србија воз ће у сарадњи са Градом Београдом наставити да унапређује систем БГ воза и уводи нове линије, а најпре до Лазаревца и Младеновца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - На пролеће "БГ возом" до Лазаревца!

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да је план града да кроз развој железничке инфраструктуре у Београду и увођење нових линија БГ воза омогући боље повезивање приградских општина као што су Лазаревац, Младеновац, Сурчин, са центром града.

На састанку је, између осталог, речено да ће се размотрити да се, док траје реконструкција пруге Јајинци - Мала Крсна, уведу додатни поласци возова из Младеновца у шпицу, а да по завршетку реконструкције поласци буду у редовним интервалима.

Састанку су присуствовали директори Србија воза Југослав Јовић, Инфраструктуре железнице Србије Мирољуб Јевтић, Србија карга Душан Гарибовић, Железница Србије а. д. Горан Аџић, као и помоћник градоначелника Београда Андреја Младеновић, наведено је у саопштењу.

Коментари (5)

dm

16.04.2019. 17:54

A kada ce se konacno kupiti nove vozne graniture za Bg Voz,bez njih nema ni novih linija.Rekonstrkcija stanice Karadjordjev park treba da ima prioritet,nema lifta toaleta ni pokretnih stepenica!

Посматрач

17.04.2019. 11:52

А којим возовима ће то да држе? Србији фали бар 100 путничких гарнитура, не узимајући у обзир Бг воз, за који требају специфичне гарнитуре за градски и приградски саобраћај. Ово овоме нема смисла говорити без озбиљне набавке возних средстава.

Milan

18.04.2019. 08:53

Dobro jutro Kolumbo !. Otkrio si Ameriku !. Prvo treba rešiti javni gradski i prigradski prevoz putnika na efikasan način, pa onda izvoditi radove na širenju pešake zone !.

Sadjitarius

18.04.2019. 12:57

Prvo ofarbajte te vozove i terminali neka vam budu zasticeni od vandala,jer liče vam na seoski vašar na točkovima,a ne na voz!!!ODVRATNO !!!