ПЛАВА зона" за паркирање од јуче је обележена и у 23 земунске улице ограничене Главном, Бежанијском, Вртларском, 22. октобра, Карађорђевом и Авијатичарским тргом. Запослени у "Паркинг сервису" засад само обавештавају грађане о увођењу нове зоне, деле летке и не пишу казне, наплата почиње следећег понедељка, 8. априла.

Решењем Секретаријата за саобраћај, у још једном делу Земуна почела је примена зонског система, а са циљем да се ове улице растерете паркираних аутомобила. То би требало и да омогући житељима ових улица да лакше нађу паркинг-место.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Стојчић: Формираћемо нову службу за урбанизам!

- Распитао сам се код радника "Паркинг сервиса" како ће све функционисати - прича Драган С. - Овде јесте био проблем са паркирањем, пошто је било доста оних који припадају зони код Кеја ослобођења, а паркирали су аутомобиле у овим улицама.

За све станаре новозонираног дела Земуна омогућена је куповина повлашћене паркинг-карте по цени од 457 динара месечно. Ипак, она не важи у другим деловима града зонираним плавом бојом. Тако они који живе у Главној улици с десне стране, и поседују месечну карту за паркирање, могу своја возила да оставе само у зони Кеја ослобођења, али не и у овој новој зони.

- Не верујем да ће решити проблем закрчених улица - прича Јасминка З. - Негде су паркинг-места "попели" на тротоар, оставивши мало места пешацима и мајкама које децу возе у колицима. .

Немањина улица је једна од 23 које су добиле "плаву зону", Фото Ж. Кнежевић

Паркинг се наплаћује радним данима од осам до 21 час и суботом од осам до 14 часова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Младеновић: Такси стајалиште биће код хотела "Касина"

СПИСАК

ПАРКИРАЊЕ у "плавој зони" у следећим улицама: Карађорђев трг, 22. октобра, Прека, Академска, Рабина Ј. Алкалаја, Авијатичарски трг, Рајачићева, Бежанијска, Светосавска, Др Милоша Радојчића, Штросмајерова, Дубровачка, Виктора Бубња, Главна (лева страна), Вртларска, Гундулићева, Вукова, Мајаковског, Мирослава Тирша, Немањина, Карађорђева, Николаја Островског, Данила Медаковића.