Горан Велинов, отац детета са Дауновим синдромом, задобио је тешке повреде лица прошле недеље испред своје зграде у Новопазарској улици 29 на Врачару. Њега је песницом неколико пута ударио суграђанин који је том приликом заузео паркинг-место резервисано за инвалиде, а које иначе с правом користи управо Велинов јер има дете са посебним потребама.

Инцидент се догодио у поподневним часовима када је Горан испред зграде чекао супругу да доведе ћерку Леу (14) из Специјалне школе.

Како сазнајемо, полиција је одмах идентификовала и привела двојицу мушкараца. Реч је о Београђанима Т.М. (50) и З.С. (24).


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕСРЕЋА НА ОБРЕНОВАЧКОМ ПУТУ: Судар два шлепера и два аутомобила

- Око 16.00, када сам сишао да сачекам Леу, затекао сам возило београдских таблица на паркинг-месту за инвалиде и замолио две госпође које су биле у аутомобилу да га помере и објаснио зашто. - прича Горан. - Рекле су ми да ће то учинити. Међутим, убрзо је дошао господин чије је возило и са још једним човеком почео да се буни што га терам кад је стао "на само два минута" и почео да ме вербално напада. Убрзо је уследио и физички напад, ударио ме песницом у главу.

На лицу места затекао се и Горанов комшија Никола (67) из суседне зграде, који се укључио у расправу и том приликом је и он задобио телесне повреде када га је напао други човек из аутомобила. Убрзо су дошле полиција и Хитна помоћ, али су нападачи побегли пре њиховог доласка. Повређени су збринути на ВМА.

Горан Велинов са ћерком Леом

Како је Горан испричао "Новостима", ово није први пут да ово паркинг-место заузимају особе које на то немају право. Један од разлога је ресторан брзе хране који се налази у Новопазарској, па тако многи ту стану "на два минута". Међутим, до сада није се десио никакав инцидент овог типа.

Комшија Никола


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УМАЛО ТРАГЕДИЈА: Аутобус нагло закочио, четворомесечна беба повређена - испала из колица!

РЕЗЕРВИСАН ПРОСТОР

СВА приватна возила добијају заштитну маркицу од Секретаријата за социјалну заштиту на име особе са инвалидитетом и на тај начин дете са сметњама у развоју има право да користи сва општа паркинг-места за инвалиде.

С друге стране, резервисана паркинг-места за инвалиде не могу да се заузимају, каже наш саговорник.