ОШТЕЋЕНЕ куће у Новоградској у Земуну, које су прошлог лета напукле услед слегања тла, неће бити срушене, а Град Београд издвојиће 100 милиона динара за санацију ове улице. Стручњаци из Института за саобраћајнице и геотехнику при Грађевинском факултету, утврдили су да нема потребе да се руше објекти који се наслањају на зид вртића "Пчелица Маја".

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић недавно је најавио да ће у току ове године бити расписан тендер за извођење радова на водоводној и канализационој мрежи у Новоградској, а, како су "Новостима" рекли из Градске управе, тренутно се прикупља неопходна документација.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Плазма ТВ" мора да се руши

- У току је припрема тендерске документације за јавну набавку извођења радова са израдом техничке документације за реконструкцију Новоградске улице у Земуну - наводе из Управе Града. - Јавна набавка, чија је процењена вредност 100 милиона динара, биће објављена по добијању прописаних сагласности надлежних јединица Града.

Како "Новости" сазнају, планирана је реконструкција водоводне мреже у делу Новоградске и Добровољачке улице, у делу од Цара Душана до Добановачке, и на потезу Добановачке улице од Новоградске до Добровољачке у дужини од 600 метара.


МОНТАЖНИ ВРТИЋ

ИЗ градске управе истичу да је у току јавна набавка за израду пројекта рушења обданишта "Пчелица Маја", после чега ће се детаљније знати како ће бити обезбеђене околне напукле куће. После уклањања неусловног вртића, биће саграђен нови монтажни објекат за потребе предшколске установе.