CarGo: Протест док не седнемо за сто

Танјуг

петак, 15. 03. 2019. у 14:52

CarGo: Протест док не седнемо за сто

Фото К.Михајловић

Удружење грађана регистровано за превоз путника Protest Car протестовало је данас вожњом, уз заустављање саобраћаја, од Штарк арене на Новом Београду, до зграде Владе Србије где ће бити окончан
Удружење грађана регистровано за превоз путника Protest Car протестовало је данас вожњом, уз заустављање саобраћаја, од Штарк арене на Новом Београду, до зграде Владе Србије где ће бити окончан.


Председник удружења CarGoАлександар Вучић рекао је новинарима уочи почетка протестне вожње да ће се њихови представници сваког петка окупљати и протестовати, док не дође до дијалога са представницима владе и министарком грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић.


Он је рекао да "хајка" на CarGoније стала, да се константно врше притисци на то удружење, те да им се одузимају возила и да су до сада одузета три аутомобила.


Вучић каже да то удружење и даље није добило никакав одговор од Министарства саобраћаја.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦарГо: Удружење ради, таксисти протестују


"Чекамо да се огласи, а до тада настављамо са нашим нацином рада", рекао је Вучић и навео да је ово трећи протест под називом "Будућност Србије - борба против мафије".


Тврди да је CarGo од првог дана регистрован у складу са законом и да ради у складу са свим законима, те да је у једном моменту закон промењен по хитном постуку, без јавне дебате "како би се стало на пут, модерној, дигиталној апликацији".


Вучић каже да за сада нису добили никакву подршку, и али да настављају да верују у институције, као и да ће моћи да наставе да раде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Melmak

15.03.2019. 17:07

"moderna digitalna aplikacija" kakvih ima nekoliko u Beogradu ,sve postuju zakon rade jedino cargo trazi poseban polozaj za sebe i krsi sve propise koji vaze u oblasti javnog prevoza,sad su poceli sa izivljavanje i protestima.

Crni Gruja

15.03.2019. 17:13

Znam da ovo nećete objaviti ali bi pitao ko premijerku ko iz vlade ima interesa u Car go. Ako ne zna odgovor na ovo pitanje nek oslušne šta se priča u narodu.

maniks

15.03.2019. 17:52

Dragi penzioneri vidite kako se to radi kada se traze prava a vi samo pricate, i pricate , tuzakate se , pretite sudovima i i i. nista.

Čika Jova

15.03.2019. 17:55

Kako se kome ćefne pljas na ulicu i udri po narodu. Zatvaraj saobraćajnice, zviždi, sviraj, maltretiraj...