Ишаран темељ за вештачку стену

С. В.

уторак, 05. 03. 2019. у 12:38

Ишаран темељ за вештачку стену

Део избетониране површине / Фото: Фејсбук

Непознати вандали су током викенда упали на обележено градилиште у Кошутњаку и исписали поруке на месту где треба да „никне“ вештачка стена. Републички завод за спорт: Настављамо да радимо, имамо све дозволе

У НОЋИ између суботе и недеље, непознате особе срушиле су заштитну ограду на градилишту поред атлетске стазе у Кошутњаку, а на избетонираном делу на којем ће до маја нићи вештачка стена, спрејом су исписане поруке "природа народу" и "пољана, не бетон". Према незваничним информацијама, суграђани који су учествовали у овом инциденту организовали су се путем друштвених мрежа, где већ данима позивају на рушење, како кажу, "нелегалног градилишта".

- Ми настављамо да градимо, без обзира на то што та група на интернету мисли да то није у реду. У петак смо поставили и трећу таблу са подацима о градилишту и бетонирали смо постоље, како хулигани не би могли да је ишчупају као претходна два пута, после чега кажу да су ово нелегални радови - каже Горан Бојовић, директор Завода за спорт и медицину спорта. - Имамо све неопходне дозволе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ускоро и вештачка стена на Кошутњаку

Како су "Новости" писале, вест да су се у најпопуларнијој престоничкој шуми појавили багери и радници изазвала је жестоку реакцију јавности, која је у први мах помислила да је реч о дивљим радовима и да ће међу стаблима нићи стамбена зграда.

Радови на изградњи вештачке стене високе 15 и болдера дужине 35 метара вредни су око милион евра, а извођач радова је бугарска фирма "Валтопија", која је специјализована за овакве послове. Иначе, Бојовић истиче да ће стена за спортско пењање бити јединствена у југоисточној Европи, погодна за светска и европска такмичења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Nac

05.03.2019. 12:46

Kod nas se prave samo jedinstveni objekti. Tako ce i na Avali da naprave jedinstvenu stazu za skijanje. Bolje bi bilo da ociste sumu od oborenih stabala, iscupanih zajedno sa zemljom i kamenjem, pa da se moze lepo setati po sumi a ne samo betonskim i asfaltnim stazama.

Cvija

05.03.2019. 14:53

Vnadali betoniraju zaštičenu šumu u gradu koji pati za zelenilom. I pritom će to da nas košta MILION evra! Ubijaju nas bez metka izdajnici

Koja d Inka

07.03.2019. 06:30

Ljudi sisli sa planine domogli se asfalta,ravnoga,ne smeju da se vidi ko su pa traze travu a za spport i planinarenje nisu ni culi.