ОПЕТ пуцају зидови у Земуну! Вишеспратнице у улицама Марије Бурсаћ 2 и Милана Узелца 9 на земунској Калварији поново тону, темељ се слеже, пукотине се шире, а кров прокишњава. Према речима огорчених станара, који су летос преживели праву драму када су се њихове зграде слегле десетак центиметара за само два месеца, ситуација ни сада није боља.

Прочитајте још: Ослобођени окривљени за несрећу на земунској Калварији

- Од септембра до Нове године нисмо чули пуцкетање зидова, није било оштећења, па смо помислили да је најгоре прошло - каже Мирјана Девчић која живи на петом спрату. - Међутим, од почетка јануара почело је да нам прокишњава, рупе се шире, цигле се раздвајају и у другим становима. Страх нас је јер се нико од надлежних ни летос није заинтересовао за наш случај.

У двема угроженим зградама има око 120 станова, а пукотина је сваким даном више. У другим становима греде су се одвојиле од зида, а негде су рупе толике да из малтера вири изолација. Зид једне вишеспратнице још летос је почео да се помера ка другој згради, и то до данас није престало.

- Стручњаци из Градског завода за вештачење раније су утврдили да се све ово дешава јер нико не чисти запушену кишну канализацију, која не може да прими велике количине воде - кажу станари. - Али, осим њих и радника "Водовода", који су дошли у септембру и очистили одводе за кишницу, нико од надлежних се није појавио, иако смо се обраћали општинским челницима.

ОТПАДА ФАСАДА

ОСИМ слегања темеља, са ових земунских зграда повремено отпада фасада. Делови малтера падају тик испред улаза, што представља додатну опасност за све станаре.