Новости читају и млади и стари

С. В.

недеља, 23. 12. 2018. у 19:20

Новости читају и млади и стари

Гости из гимназије "Патријарх Павле" са шефом деска Момчилом Поповићем - Фото Д. Миловановић

Матуранти гимназије "Патријарх Павле" у нашој редакцији. Професорка Хофман Кесер: Новинарство изблиза

УЧЕНИЦИ четвртог разреда гимназије "Патријарх Павле" из Раковице били су гости наше редакције протекле недеље, где су се упознали са свакодневним радом новинара. У шетњи кроз нашу кућу, матуранти су се упознали са историјатом "Новости", видели како се преламају стране, пишу и лекторишу текстови и како се праве и обрађују фотографије.

Прочитајте још: СТУДЕНТИ ФПН У ПОСЕТИ НАШОЈ РЕДАКЦИЈИ: Желимо да "Новости" овакве и остану

Њихова професорка историје Светлана Хофман Кесер одабрала је нашу редакцију у оквиру гимназијских "амбијанталних дана", када сваки професор води ученике у неку медијску кућу, музеј, биоскоп.

- Добар део наших ученика жели да се бави новинарством, иако не знају колико је то у ствари тешко - каже професорка Хофман Кесер. - Већина њих мисли да се ту раде свакодневни скандали, афере, као са филмова. Довела сам их у "Новости" да виде шта је новинарство и шта је стварни живот.

Матуранткиња Јована Костић (18) каже да се у њеној породици наш лист редовно чита, од прве до последње стране. Истиче да воли све текстове, од спорта до економије, једино хронику прескаче.

- Хроника ми поквари расположење, па те стране не читам - каже Јована. - Одушевљена сам вашом редакцијом, драго ми је што сам видела доста младих људи. Увек сте у току, што је најбитније, а не бавите се вулгарностима.


РАДОЗНАЛИ

У ПОСЕТИ "Новостима" били су и Дуња Станковић, Мина Илић, Владимир Дурковић, Милица Плескоњић, Дуња Стојковић, Олга Лазић, Алекса Радовановић, Марија Мечаравић, Александра Ћирић, Јована Костић и Исидора Рађеновић. Како су нам углас рекли, осетили су чар редакцијског живота, а поједини већ замишљају себе као новинаре.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације