ШИНЕ на трамвајском колосеку на раскрсници Улица Јурија Гагарина и Антифашистичке борбе попуцале су у ноћи између четвртка и петка. Све док радници ГСП, после неколико сати варења нису успели да санирају квар, трамваји на линијама 7, 9, 11, 12, и 12Л нису саобраћали. Због квара на подземном каблу ЕДБ, нису саобраћали ни трамваји у Улици војводе Степе.

Прочитајте још: Бувљак на магистрали: "Фирмирана" гардероба из Шопића

У ГСП кажу да не памте да су трамвајске шине пуцале. Претпостављају и да је пуцање било узроковано наглим и константним екстремним променама температуре.

- Трамвајске шине на Новом Београду су пре десетак година реконструисане - кажу у ГСП. - Зато се не може говорити о њиховој дотрајалости. ГСП служба редовно контролише, чисти и одржава трамвајске шине и баштице. Свака уочена неправилност се одмах отклања, како се не би догодили већи кварови. Тако је било и сада, па опасности од искања трамваја из шина није било.

Из овог предузећа кажу и да се, када се размотри статистика, не уочавају удеси или небезбедне ситуације узроковане трамвајским шинама.

Опасности по путнике није било, али посла за вариоце јесте. Екипе ГСП вариле су шине од раних јутарњих часова, а квар је отклоњен нешто пре поднева. Тек тада су трамваји пуштени у саобраћај. Дотада су путнике превозили аутобуси.

Још једна хаварија догодила се јуче ујутру, али у Улици војводе Степе. Због попуцалих подземних каблова ЕДБ, трамваји кроз ову улици нису саобраћали од раних јутарњих часова, све до 15 сати. Електричарима из овог предузећа требало је времена да пораве квар, па су возила на линијама 9, 10, 14 саобраћала скраћено, до Аутокоманде.

ПРИВРЕМЕНО ВОЗИЛИ АУТОБУСИ

ЗБОГ прекида трамвајског саобраћаја на Новом Београду и Вождовцу, необавештени путници чекали су сатима, на мразу, жељени превоз. Многи се, из незнања, нису усуђивали да уђу у аутобусе који су уместо трамваја превозили путнике. Сви су каснили на посао, у школу. Многи у заменске аутобусе нису ни могли да уђу јер их није било довољно да превезу све путнике.