БЕСПРАВНИ објекат на Лединама, површине осамдесет квадратних метара, који се налазио у Власиначкој улици, срушен је јуче.

Према речима Горана Весића, заменика градоначелника, објекат је срушила ГО Нови Београд на захтев Града, који је уважио апеле грађана, као и да је реаговано одмах.

Прочитајте још: Опасна, ружна и бесправна здања стално ничу

- Нећемо одустати и учинићемо све да инвеститори и не помисле да граде без дозволе јер на тај начин не само да варају државу и грађане, већ и угрожавају њихову безбедност - рекао је поводом рушења заменик градоначелника Горан Весић.

Он истиче да је реч о зеленој површини која је на овај начин била одузета грађанима.

- Објекат је срушен, тренутно се уклања шут и рашчишћава плац, а Град Београд ће већ сутра оградити ту површину и на том месту направити парк за децу. Првобитна намена овог земљишта је и била да се на зеленој површини изгради парк за децу, али су бахатим понашањем инвеститора малишани из овог насеља остали без парка и садржаја који ће им сада бити омогућен - објаснио је Весић.

Према његовим речима, Град Београд је обезбедио око 300.000 евра за рушење бесправних објеката. Казао је да ће се рушити сви бесправни објекти који "немају грађевинску дозволу, који су на јавним површинама и који су пример бахатости, отимања државне имовине и вређања грађана".

ИНФРАСТРУКТУРА

- ОБЈЕКТЕ који се бесправно граде нико не проверава, те зграде нису сигурне - истакао је Горан Весић. - Уједно, њима се оптерећује и постојећа инфраструктура.