РОК за завршетак радова на платоу на Славији истекао је у петак у поноћ, а радници МБА "Ратко Митровић" испунили су задати рок. Ипак, изглед видиковца је и даље далеко од онога што је првобитно представљено плановима. Недостају биста Димитрија Туцовића, клупе и други парковски мобилијар.


Прочитајте још: КОНАЧНО: Радови на платоу на Славији готови до петка

Радници су све радове обавили до поноћи, када је и био рок да се заврши наношење слоја полимер бетона који је и попуцао два месеца након завршетка реконструкције Славије. Јуче су на платоу била само два радника, која су чистила и испирала видиковац. Нешто касније дошле су и екипе ЈКП "Градска чистоћа" како би опрале цео плато.

- Радови су завршени у задатом року - кажу из Секретаријата за инвестиције, у чијој надлежности је и била реконструкција овог градског трга. - Плато сад треба да се очисти, а за десетак дана или дуже биће постављене клупе и биста Димитрија Туцовића. План је да се све то одради у исти дан, али ћемо видети да ли је то изводљиво. Бетон мора да "сазри" како би се парковски мобилијар поставио, али то већ није посао за МБА "Ратко Митровић".


Прочитајте још: Радници на Славији до краја августа?

Овој фирми биће исплаћен новац за радове, како кажу у Секеретаријату, као што је и договорено. Ипак, МБА "Ратко Митровић" остаће "краћи" за око 200.000 евра јер је толико коштало поновно извођење посла, који су морали да ураде о свом трошку.


ФОНТАНА ПЕВА 80 НУМЕРА

ФОНТАНА на Славији ће од средине септембра добити и нови репертоар од 80 песама забавне, поп-рок, озбиљне музике док ће се викендом за најмлађе суграђане пуштати дечје песме. Уместо од 20 до 22 сата, фонтана ће сада "певати" свакодневно од 19.05 до 19.30, а викендом од 12.05 до 12.30. О музици која ће се слушати одлучиће комисија у којој су два композитора, директор "Дадова" и један од челника "Београдског водовода"