Сређивање Карађорђеве: У трци Аустријанци и четири наше фирме

С. Б. М.

12. 07. 2018. у 14:52

Сређивање Карађорђеве: У трци Аустријанци и четири наше фирме

Карађорђева улица / Фото З. Јовановић

На јавни тендер за реконструкцију Карађорђеве улице стигло пет понуда заинтересованих извођача радова. Извођач пројекта вредног милијарду динара биће познат за две недеље

НА тендер за извођење радова на реконструкцији Карађорђеве улице и Савског кеја пријавило се пет заинтересованих извођача! Јуче до поднева на адресу Дирекције за градско грађевинско земљиште и изградњу стигло је пет понуда, од којих сваку чини неколико група извођача односно фирми. Ко ће бити задужен за обнову овог дела града, знаће се за две недеље, када буде завршена стручна процена понуда.

Тендер је објављен 7. маја, а рок за достављање понуда продужаван је чак четири пута. Сада се за овај посао јавило пет фирми.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Штрабаг" обнавља градско језгро

Прву групу понуђача предводи аустријска фирма "Штрабаг", која је пре два дана победила на тендеру за реконструкцију Трга републике, а која би требало да почне крајем августа. Друга група понуђача предвођена је групом МБА "Ратко Митровић нискоградња", која је била задужена за реконструкцију Славије. На челу трећег пријављеног конзорцијума је компанија Trace PZP Ниш, а предводник четвртог "Енергопројект нискоградња". Пета група понуђача предвођена је фирмом "РАС" инжењеринг нискоградња.

Критеријум процене је најнижа понуђена цена, али ће се гледати и кадровски и технички капацитети.

Обнављаће се део од Бранковог моста до Париске, а у Карађорђевој улици предвиђене су изградња нове трамвајске конструкције до окретнице код Калемегдана, реконструкција саобраћајнице, изградња пешачких и бициклистичких стаза. Уређење Савског кеја обухвата изградњу дечјег игралишта, поплочавање, озелењавање, јавно осветљење, нов мобилијар и бициклистичку стазу...

Трамвајске шине после Бранковог моста биће померене ка Сави, а трасу трамваја користиће и возила за јавни превоз путника. Остала возила ће користити по једну саобраћајну траку са обе стране трамвајске баштице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Путари у центру, гужве у најави (ФОТО)

ОЗЕЛЕЊЕН САВСКИ КЕЈ

ОБНОВА Савског кеја, од Бранковог моста до краја Бетон хале, обухвата уређење зелених парковских површина, пешачких стаза, изградњу дечјег игралишта и бициклистичке стазе.

На кеју, на више од десет ари, биће формиран травњак, посађено око 40 нових стабала и неколико стотина садница украсног жбуња и биља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације