ПОСТАВЉАЊЕ понтонског моста који повезује Земун и плажу Лидо је готово, па сад сви суграђани могу да пређу из градске вреве у оазу за купање и сунчање. У недељу, првог јулског дана, почиње купалишна сезона на овој дунавској плажи која ће до 1. септембра бити доступна грађанима сваког дана од 9 до 19 часова.

Док први купачи не поставе своје пешкире и сунцобране на обалу реке, надлежни дотерују "земунско море", како би све госте дочекали са уређеном плажом, простором за роштиљ, тереном за фудбал и одбојку на песку, пијаћом водом и угоститетљским пултовима за сладолед и освежење. Из Градске општине Земун кажу да се труде да обезбеде пријатне услове за грађане, уз обавезан надзор.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Мермерни водоскок у Земуну

- Плажа Лидо биће на располагању грађанима сваког дана од 9 до 19 часова - рекли су из ове локалне самоуправе. - За безбедност брину чуварске и спасилачке екипе, као и дежурна медицинска служба.

Као и сваке године, Туристички центар општине Земун организује манифестацију "Лето на Лиду" која ће обухватити музичке, културне, спортске и гастрономске садржаје.

- Осим фудбала и одбојке на песку, организоваћемо и радионице за децу - истичу из земунског Туристичког центра. - Правићемо и укусне ђаконије - рибљу чорбу, војнички пасуљ и гулаш.

Посебна атракција биће летњи музички фестивал BELGREAT који ће бити одржан на Лиду 27. и 28. јула, а на којем ће учествовати млади бендови из свих делова Србије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
За нова седишта у "шпанцима" - 110.000 евра

ЧАМЏИЈЕ НЕГОДУЈУ

ИНЖЕЊЕРСКА јединица Војске Србије допремила је понтон из Шапца и поставила га на Дунаву. Они ће наредна два месеца надгледати мост дуг 375 метара. И док се већина Земунаца радује одласку на Лидо, чамџије негодују. Много њих се жали да због понтона не могу да исплове из рукавца у току лета.