Бир фест добиће подршку града и државе

В.Н.

недеља, 24. 06. 2018. у 20:33

Бир фест добиће подршку града и државе

Фото Беоинфо

Заменик градоначелника Горан Весић, на изложби посвећеној фестивалу пива на Калемегдану, о значају манифестације. Ово је највећи пивски фестивал у овом делу Европе

У СУСРЕТ 16. издању фестивала пива "Бир феста" који се одржава од 15 до 19. августа на Ушћу, оснивач, "Београдска културна мрежа", уз подршку Града Београда, организовала је на Калемегдану изложбу најбољих фотографија насталих током протеклих 15 година

Заменик градоначелника Горан Весић обратио се јуче присутнима на отварању изложбе на Савском шеталишту и захвалио се свима који су у протеклих петнаест година учествовали у организацији "Бир феста".

Прочитајте још: Београдски Beer fest од 15. до 19. августа

- Ово је највећи пивски фестивал у овом делу Европе, али и највећи у нашој земљи, који годишње окупи око 500.000 посетилаца. То је разлог због којег га Град Београд на посебан начин подржава, ове године још снажније, а од следеће ће и Влада Србије стати иза фестивала. Тако, неће бити само београдски, већ ће добити и национални значај - истакао је Весић.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Београда Миодраг Поповић, прецизирао је да Београд ове године на отвореном има око шест стотина манифестација.

Прочитајте још: "Бир фест": Музика на три бине

- "Бир фест" превазилази наш регион, и по њему смо препознатљиви у читавом свету - истакао је он.

"ОРТОДОКС КЕЛТС"

МУЗИЧАР Александар Петровић - Аца Селтик напоменуо је да je веoма поносан на чињеницу да су "Ортодокс Келтс" свирали на сваком "Бир фесту", по чему су јединствени, и изразио наду да ће тако бити и убудуће. За "Бир фест" је рекао да је он друга кућа овог бенда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Klozetka solja

25.06.2018. 00:41

Bir fest, koliko ja znam pretvara svako mesto gde se odrzava u jednu veliku klozetsku solju pijandura koji ne mogu da podnesu alkohol. Nema nista odvratnije nego nego festivali orgijanja alkoholom.

To su samo koncerti

25.06.2018. 11:03

@Klozetka solja - gde se toči pivo... sa festivalom piva nema veze.

MatijaBG

26.06.2018. 07:23

Jedna u nizu " manifestacija" koja Beograd u toku leta pretvara u jezivo mesto za život. Na žalost, nemam tu čast kao većina "Beograđana", da imam baku i dedu na selu, pa da mogu da provedem lepo leto....neki baš ne znaju da cene lepotu koju im je Bog dao, već se stide toga i na silu žele postati Beogradžanima,