НОВЕ саобраћајнице биће изграђене на Аутокоманди, а спојиће ауто-пут са Улицом Трише Кацлеровића. Дирекција за градско грађевинско земљиште и изградњу расписала је тендер за израду техничке документације за извођење радова, а рок за пријаву је 3. мај. Понуђач који буде изабран у процесу јавне набавке имаће рок од 360 дана за извршење услуге.

Техничком документацијом обухваћена је улица Нова 4, од Трише Кацлеровића до Табановачке, која ће бити дугачка око 26 метара и укршта са улицом Нова 7. Биће широка 11 метара, имаће тротоаре са обе стране и две саобраћајне траке. Таква ће бити и Нова 7, која ће бити дуга око 138 метара. Обе улице омогућиће приступ и опслуживање комерцијалних садржаја планиране зоне.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Завршен потпорни зид на Ресничком путу

Улица Нова 7 завршава се прикључењем на сервисну саобраћајницу, улицу Нова 8, која би требало да прихвати сав саобраћај који долази из Табановачке, Трише Кацлеровића и осталих новопланираних саобраћајница, при укључењу на ауто-пут. Биће дуга 670 метара, а планирано је и измештање некадашњег прикључка на Е-75 у правцу Ниша, неколико стотина метара ниже. Прикључак ће бити дуг око 50 метара и широк шест метара.


НЕКОЛИКО ФАЗА ИЗГРАДЊЕ

У ПРВОЈ фази требало би да се гради Нова 4, од Табановачке улице до укрштања са саобраћајницом Нова 7, а затим и Нова 7. У следећим фазама изградиће се део од Табановачке до Трише Кацлеровића, па онда Нова 8 и њен прикључак на ауто-пут Е75.