ПУКОМ СРЕЋОМ ОСТАО ЖИВ: Син кроз прозор кренуо за татом

С. ВИДАЧКОВИЋ

06. 03. 2018. у 08:00

ПУКОМ СРЕЋОМ ОСТАО ЖИВ: Син кроз прозор кренуо за татом

СПАС Дрво и висока дрвена ограда ублажили су пад малишана,Фото Н. Скендерија

Комшије четворогодишњег дечака који је у насељу Котеж, скоро неповређен, преживео пад са трећег спрата, за "Новости". Дечаков отац само на тренутак изашао до продавнице

ДЕЧАК је обуо чизмице и огрнуо се ћебетом. Кренуо је ка вратима, да пође за оцем, који је неколико тренутака раније отишао до оближње продавнице и оставио га самог буквално на неколико минута. Кад је наишао на закључану браву, малишан је отишао на други крај стана, попео се на столицу и отворио мали кухињски прозор. Закорачио је и пао са трећег спрата.

Овако, за "Новости", прича Александра, комшиница четворогодишњег М.Р, који је у недељу око 15.35 часова у блоку Сутјеска у београдском насељу Котеж, пао са трећег спрата зграде и пуком срећом остао жив! Због дрвета и високе ограде, који су му ублажили пад, задобио је лакше повреде и збринут је на Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој.

- Била сам у стану са децом и чула сам неко цвиљење споља - прича нам Александра. - Прво тихо, па све јаче. Помислила сам да чујем мачке, међутим, кад сам погледала кроз прозор, следила сам се од ужаса. Мој мали комшија је лежао на улубљеној тараби. Брзо сам сишла доле и склонила га са ограде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ужас у Котежу: Дете пало са трећег спрата зграде (ФОТО)

Био је сав у огреботинама, јер су га приликом пада закачиле гране са дрвета. Дрхтао је, плакао, много се уплашио и упрљао од блата. Позвала сам Хитну помоћ и пресвукла га. У међувремену је дошао дечаков отац и није могао да верује шта се дешава, био је ван себе.

Комшије кажу да самохрани отац много брине о свом четворогодишњем сину и да овај инцидент није последица немарности већ сплет несрећних околности.

- Он ради на пумпи, у овој згради живе у изнајмљеном стану. Кад је викендом на послу, позове неку жену да му причува дете. Малишан је увек чист, уредан и лепо обучен. Труди се да свом сину све обезбеди, да дечак не осети недостатак мајке која, наводно, не жели да има контакт са бившим супругом и дететом. Није дошла ни у недељу кад је дечак пао. Надамо се да комшија са трећег спрата неће имати проблем са социјалним службама због овог немилог догађаја.

ДРАМА Зграда из које је дечак пао са последњег спрата


ЦЕО ДАН ПОРЕД ДЕТЕТА

РЕПОРТЕРИ "Новости" у понедељак нису затекли дечаковог оца у стану у насељу Сутјеска у Котежу. Према речима комшија, он се много потресао и у понедељак је цео дан провео поред малишана у Тиршовој. Према незваничним информацијама, четворогодишњак није имао никакве видљиве повреде и није у животној опасности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Bojan

06.03.2018. 08:23

Malisa neka te Bog cuva. Nije tvoj tata kriv. Imao je najbolje namere. Samo da vas prati sreca u zivotu. To vam zelim.

neko iz mase

06.03.2018. 11:08

@jo - Koliko ja vidim, ovaj otac se lavovski bori za svoje dete. Zato mislim da ti ovaj komentar nije fer.