Сквошленд нам оставио голе зидове

Г. НОВАКОВИЋ

22. 02. 2018. у 22:15

Челници "Пионирског града" огорчени односом власника клуба који је напустио салу у Кошутњаку. Чедомир Виторовић тврди да је уговор о пословању у потпуности испоштован. Нанета штета већа од 30.000 евра

Сквошленд нам оставио голе зидове

Објекат сада зврји потпуно празан, Фото Стевановић

Руководство Спортско-рекреативног центра "Пионирски град" у Кошутњаку остало је шокирано када је затекло голе зидове у некадашњем сквош клубу "Сквошленд", који је пословао у оквиру комплекса. Уместо примопредаје објекта у функционалном стању, главни у клубу решили су да се иселе оставивши пустош, након истека петнаестогодишњег уговора. И док из спортског центра тврде да је овим поступком "Сквошленд" повредио потписани договор, дотле ови тврде да је све неистина!

Уговор о пословно-програмској сарадњи између "Пионирског града" и тадашње Југословенске сквош асоцијације (ЈСА) са Чедомиром Виторовићем на челу, склопљен је 2002. године у циљу популаризације овог спорта. Између осталог, ЈСА била је у обавези да сагради сале, а по истеку уговора, да објекте у исправном и функционалном стању остави на даље коришћење спортском центру, без права надокнаде за вредност изведених радова и уложеног материјала.

- Требало је да обавимо примопредају објекта 2. фебруара, дан након истека уговора - прича нам Слободан Станимировић, координатор СРЦ. - Уместо тога, затекли смо овакво стање. Приметили смо да људи износе ствари и звали смо полицију, али речено нам је да су немоћни. Преко ноћи смо опљачкани!

Према Станимировићевим речима, овим поступком "Сквошленда", "Пионирском граду" нанета је штета од око 30.000 евра. С обзиром на то да је клуб имао добит и од термина за сквош намењених центру, а који су такође продавани, цифра је много већа.

- Из сала су скинути сви стаклени зидови, повађен је паркет и уместо њега остављене плоче иверице, поскидани су радијатори, котао за грејање, чак су однета и дебела стакла са терасе. Објекат за сквош је потпуно онеспособљен, а то није био договор - каже Станимировић.

Председник данашње Сквош асоцијације Србије Чедомир Виторовић није био расположен да разговара о новонасталој ситуацији.

- Сала је функционална, а уговор испоштован - рекао је Виторовић. - Урадио сам вештачење и имам снимак у каквом стању је сала остављена. За сквош грејање не треба, као ни паркет. Довољан је дрвени под.

Како нам је рекао Виторовић, уколико буде било потребно, ићи ће на суд и браниће се свим средствима против "Пионирског града", који је најавио да ће поднети и тужбу и кривичне пријаве.

НАЈБРЖИ СПОРТ

СКВОШ играју са двоје или четворо такмичара, на затвореном терену. Реквизити су рекет са дугачком дршком и лоптица од каучука, која брзо одскакује и свом се брзином од зида враћа ка играчима. Због тога сквош важи за један од најбржих и најисцрпљујућих спортова.

Иначе, "Сквошленд" је био први сквош клуб у Београду.

Слободан Станимировић

НЕЛЕГАЛНО ИЗГРАЂЕНИ ОБЈЕКТИ

УГОВОР је закључен на десет година, а уколико се поред постојећих постави још један терен за сквош, његова важност се продужава на још пет година. "Сквошленд" је то испоштовао, међутим, сале су до данас остале нелегалне!

- Ми смо поднели захтев за легализацију чим су сале подигнуте, 2003. године. Директор "Пионирског града" је 2015. године интервенисао да се наш захтев одбије - тврди Чедомир Виторовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

bager

23.02.2018. 11:41

Trebalo je slikati i napraviti zapisnik u prisustvu sudskog vestaka ,,i onda se to u istom stanju i broju vraca neosteceno,,ne moze zakupac da menja nista unutra ili spolja bez odobrenja vlasnika prostora ,zgrade ,objekta,,sve je trebalo da pise na papiru i potpisano pre nego se lokal preuzima na koriscenje

Trebalo je al' nije pisalo

23.02.2018. 12:29

@bager - zato odgovorne u bukagije... nakad moramo da se naučimo.