СТАНОВНИЦИ ВЕЛИКЕ МОШТАНИЦЕ СЕ БОРЕ СА СМРАДОМ: Ко је заборавио одводне цеви?

Ј. Д.

18. 02. 2018. у 21:15

Становници Велике Моштанице од 2010. године боре се са смрадом отпадних вода, јер се у њиховом насељу налази незавршена канализациона мрежа у дужини од неколико метара кроз коју пролазе фекалије

СТАНОВНИЦИ ВЕЛИКЕ МОШТАНИЦЕ СЕ БОРЕ СА СМРАДОМ: Ко је заборавио одводне цеви?

Смрад ремети живот у околини

СТАНОВНИЦИ Велике Моштанице од 2010. године боре се са смрадом отпадних вода, јер се у њиховом насељу налази незавршена канализациона мрежа у дужини од неколико метара кроз коју пролазе фекалије. Радови су извођени у Улици Живојина Табаковића до броја 96, а затим су цеви спроведене прекопута улице, где је остављен откопан канал, одмах поред саобраћајнице. Када је топлије време мештани Велике Моштанице муку муче са несносним мирисима који допиру из рупе у коју се испуштају фекалије.

- Не знамо када је горе, да ли када упече током лета или када падају кише данима, јер смрад који након тога почне да нас опија је неподношљив - објашњавају становници Велике Моштанице. - Проблем је присутан већ дуго и нико не предузима ништа да се санира, плашимо се и избијања епидемија због заразних болести.

Мештани истичу да су радови на изградњи извођени у јулу 2010. године, и да су у том периоду постављени и канализациони прикључци и шахтови. Међутим, нико није предузео ништа да се радови спроведу до краја.

- Годинама се вртимо укруг, јер не можемо да утврдимо у чијој надлежности је канализација, па нам на крају остану везане руке - очајно објашњавају житељи овог дела Моштанице. - Само када бисмо утврдили ко је задужен, јер више овако не можемо да живимо.

Надлежни из ГО Чукарица истичу да изградња није у њиховој надлежности.

- За одржавање и изградњу канализационе мреже у Великој Моштаници није задужена Општина - кратко су одговорили из ГО Чукарица.

НИСУ ДЕО БВК

ИЗ ПРЕДУЗЕЋА ЈКП "Београдски водовод и канализација" истичу да канализација у Великој Моштаници није део система београдске канализације, као и да у њиховој архиви не постоје сазнања ко је и када градио канализацију у овом насељу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације