Код три шешира из пера новинара

Ј. Д.

18. 10. 2017. у 12:32

Дуга традиција познате скадарлијске кафане, основане још 1864, преточена у књигу. Међу утисцима ниједан негативан, каже аутор Мирослав Стефановић

Код три шешира из пера новинара

Детаљ са промоције / Фото Никола Фифић

У АУТЕНТИЧНОМ амбијенту кафане "Три шешира", уз звуке тамбураша, јуче је представљена књига "Код три шешира" новинара и публицисте Мирослава Стефановића. Књига говори о историји чувене београдске и скадарлијске кафане која је основана 1864. године.


Из пера дугогодишњег новинара "Новости", међу корицама књиге записане су анегдоте о глумцима, боемима, новинарима, спортистима и политичарима.


- Идеја је била да се направи новински текст о књизи утисака, али листајући све што су гости писали - од јавних личности до обичних људи, јавила се идеја о књизи - истакао је Мирослав Стефановић, аутор. - Читајући утиске нисам успео да прочитам ниједан негативан коментар. Један гост је записао да је ракија могла бити боља, али нико није написао да је била лоша.


Странице књиге испунила су и казивања конобара који су у чувеној кафани у Скадарлији провели више од 40 година. У књизи су и јеловници који су прославили кафану и рецепти за јела која највише воле Срби, гости из бивших југословенских република, Руси, Кинези, Италијани...


Ту су и записи о менију за Јосипа Броза Тита, али и о утисцима шпанског краља Карлоса и краљице Софије, Маргарет Тачер и хиљада гостију из целог света.


И НА ЕНГЛЕСКОМ

КЊИГА "Код три шешира" штампана је на српском и енглеском језику, у тврдом и меком повезу, а читаоци је могу купити у кафани "Три шешира" у Скадарлији по цени од 600 и 1.200 динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Pekobarac

07.02.2018. 05:22

Kada stignem u Beograd obavezno posetim Tri Sesira i obicno pozovem moga skolskog pijatelja Profesora Slobodana Marinkopvica-Mocu koji voli da mesa Radovanovicevo Crno Vino sa Coca-Colom. Potom za glavo jelo je uvek brancin na zaru!!! Videcemo se ponovo u Avgustu.