Свадбена сала у приземљу зграде!

С. ВИДАЧКОВИЋ

02. 10. 2017. у 22:15

Кућни савет Првомајске 29 немоћан пред комшијом који је узурпирао део солитера и дворишта. Станари се жале да не могу да приступе вентилима за воду

Свадбена сала у приземљу зграде!

Имали дозволу да уреде смећару, а они дозидали ресторан / Фото И. Маринковић

СТАНАРИ солитера у Првомајској улици 29 у Земуну више од две деценије споре се са комшијама, које су им, тврде, прво узурпирале заједничку просторију, а затим од дела ходника и зелене површине "на дивље" направиле ресторан и салу за прославе. Иако је 2010. године породица Ковачевић добила судско решење по којем треба да се исели из заједничке просторије, станари кажу да они то до данас нису урадили. Напротив, за "Новости", кажу да њихов ресторан ником не смета.

Према речима Зорана Мажибраде, председника Скупштине станара, они су се још пре 27 година нагодили да породици Ковачевић дају у закуп заједничку собу у приземљу, која је дотад служила за одлагање отпада.

- Та породица је 1990. године добила сагласност од Скупштине станара да од смећаре направи пицерију, што је и урадила - прича Зоран Мажибрада, председник Скупштине станара вишеспратнице у Првомајској 29. - Иако живе на 11. спрату овог солитера, у међувремену су ту просторију почели да користе као стан, а заградили су нам пожарне степенице и део ходника. У дворишту испред зграде дозидали су ресторан. То је страшна самовоља, као да је ово све њихово, а ми смо беспомоћни, иако смо се обраћали и Општини Земун и "Градском зеленилу", и комуналној инспекцији.

Према речима Мажибраде, нико из 76 станова, колико их има у згради, не може да приступи вентилима за топлу и хладну воду, јер им је комшија угоститељ, приликом адаптације заједничке просторије, гипсаним плочама заградио тај део. Он је тај, каже Мажибрада, који на своју руку одврће и заврће воду, па је једном приликом оставио целу зграду без топле воде пуна три дана.

- Не само да нас је оставио без топле воде, већ он ту воду користи за тај ресторан, не плаћа је, а ми се не усуђујемо да му на своју руку искључимо воду и струју - огорчен је председник.

* Заграђене противпожарне степенице


Власница ресторана "Манго" Драгица Ковачевић Ољача, поводом жалби комшија тврди да се заправо буни група станара, а не сви у згради, као и да не види ништа лоше у томе што се у ресторану подно зграде организују прославе.

КОНТРАТУЖБА МАЖИБРАДА каже и да су власници ресторана "Манго" 2010. године тужили Скупштину станара и од њих тражили 508.746 динара као одштету за наводна улагања у уређење спорне заједничке просторије. Станари причају да су се и физички сукобили у априлу ове године, када је требало да буде ослобођена та заједничка просторија.

- Имам право да радим, имамо радну дозволу! Лепо је да правимо прославе и венчања, коме то смета? - пита се Ковачевић Ољача. - Ми смо све легализовали, имам све документе и немамо никакве везе са председником кућног савета, који зове инспекцију чим види да радимо нешто око ресторана. Радимо већ 25 година, живимо од тога, нека они причају шта хоће. Ја не видим никакав проблем.

Она каже да је ресторан "Манго" прикључен на струју и воду откако је отворен, те да уредно поседује све дозволе и рачун, те да су им станари још раније искључили топлу воду и да су са том вишеспратницом "рашчистили" кад су им вратили заједничку просторију.ПРОСЛАВЕ ЗА 130 ЉУДИ

РЕСТОРАН "Манго" на објекту има рекламу на којој пише да праве прославе за 130 људи, а исто се наводи и на друштвеним мрежама, где промовишу свој простор. На наше питање да ли им смета бука од прослава из приземља, станари кажу да су на то већ навикли.

- Музика, галама, бука, све нам то смета, али бисмо били много мирнији да је то једини проблем. Не знамо кога да повучемо за рукав да нас ослободе од њиховог терора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Ovde zakon sluzi da se maltretiraju gradjani.

02.10.2017. 22:50

Ja bih zvao fantomke iz Savamale, pokazale su se kao brze i efikasne.

M...

02.10.2017. 22:51

To je opština Zemun. Ako platite na pravom mestu možete da radita šta hoćete i gde hoćete. Prodjite Zemunom i videćete stotine sličnih primera bahatosti i nemara.

Logos

02.10.2017. 23:11

Skupite se i motkama ih isterajte odatle ! Ne vredi,jer opstina nece da vam pomogne,naprotiv,oni u potaji i zele da tako nesto uradite.To su zli ljudi i prema njima samo tako,jer na zalost,ovde u Srbiji se razume samo takav "jezik" !

maniks

02.10.2017. 23:17

Sobzirom da nema ko da zastiti stanare od maltretiranja jednog pojedinca i nema ko da ih zastiti ostaje im samo da stvar uzmu u svoje ruke. Kada dodju gosti svi stanari da izadju i blokiraju ulaz i tako dva puta i sami ce zatvoriti jer kada procuje niko im vise nece doci.

Stari Beograđanin

03.10.2017. 09:32

Ti stanari mogu da se žale, ako treba i Međunarodnom sudu pravde -neće im pomoći! Uzurpator se, najverovatnije, na vreme učlanio Radikale a sada u SNS i sada može da vedri i oblači kako mu volja! Ko zna, možda malo i "podmazuje" nadležne da mu večito gledaju kroz prste. Ovde bi, po mom ubeđenju, moglo da pomogne samo ćebe preko glave i ne presnažno, ona čuvena srpska "go....va motka" . Nažalost, zbog ovako "ažurnih" opštinara, sudova, policije i inspekcije, izgleda da je to jedina mogućnost !

Seka

03.10.2017. 10:08

Podrška ugroženim stanarima. Izbacite sami siledžije iz svoje zgrade, kad u našoj zemlji ne postoji red i zakon!