БИЦИКЛИСТИ и пешаци из приградског насеља Црвенка, који су протеклих дана преко Пупиновог моста прелазили до Земуна, тврде да су били мета напада дивљих свиња! Како суграђани наводе, нападао их је велики вепар, истрчавајући из високе траве и кукуруза на пут трчећи у њиховом правцу!

Док зечеви и фазани, па чак и понеки јелен, нису непознаница мештанима Црвенке, блиски сусрет са дивљом свињом, како кажу, нису имали.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Нови Сад: Узбуна због дивљих свиња

- Сишао сам са бицикла и застао поред неасфалтираног пута да се одморим од вожње, када ме је пренуло шушкање и режање, које је допирало из жбуна неколико метара од мене - прича Милан П. - Сео сам на бицикл и почео да бежим и пре него што сам угледао побеснелу животињу која је ишла према мени. Успео сам да се склоним што сам брже могао. Није ми јасно откуд она надомак града, али се надам да се више нећемо сусретати.

Како истиче директор "Ветерине Београд" Будимир Грубић, ово јавно предузеће има одговорност, али не и надлежност да интервенише приликом оваквих и сличних ситуација.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дивље свиње им обраше засаде

- Дивља свиња као и друга дивљач у надлежности је шумарских газдинстава - прича Грубић. - Ипак, да је она случајно залутала у центар града, ми бисмо изашли на терен, успавали је и покупили, после чега би била враћена у природно станиште. Тако смо чинили и раније у случају јелена и других дивљих животиња - наглашава Грубић.


ВЕПАР СА ЛИДА

ПРЕ само три године, млади дивљи вепар дошао је са Лида и ушао у гаражу "Енергопројекта", где су га затекли радници. Они су одмах позвали полицију, али и ловачко друштво, који су, користећи замке, покушали да га ухвате.

Међутим, труд није уродио плодом, па је дивља свиња после неколико сати скочила кроз прозор и побегла према хотелу "Југославија" и препливала Дунав.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ловили дивље, убили мангулице