Најбољи кувари региона спремају на Фиш фесту

С. СРЕТЕНОВИЋ

30. 08. 2016. у 23:59

Десети пут код Куле Небојша одржава се најпосећенији гастрономски фестивал у престоници. Бројни специјалитети од рибе могу да се пробају од 1. до 4. септембра

Најбољи кувари региона спремају на Фиш фесту

Фото П. Милошевић

НА простору некадашње Водене вароши, на платоу код Куле Небојша од 1. до 4. септембра одржаће се јубиларни десети "Фиш фест". Као и претходних година, посетиоци овог гастрономског фестивала уживаће у бројним специјалитетима од рибе, али и у атрактивном музичком програму.

Током четири фестивалска дана биће организоване промоције произвођача вина, сира, маслиновог уља, меда, и зачина, а посетиоцима ће се представити најбољи кувари из региона. Осим рибље чорбе моћи ће да се проба босанска пита и босански лонац. А своје вештине показаће и мајстори Асоцијације шефова кувара Србије и Кулинарске федерације Србије.

- Ове године организујемо десети јубиларни "Фиш фест", који ће испратити богат и разноврстан програм - каже организатор манифестације Ђорђе Живановић. - Због добрих временских услова, очекујемо велику посећеност на фестивалу.

Као и сваке године до сада, неће изостати богат културно- уметнички програм. Сваког дана фестивала од 20 часова за посетиоце биће организовани концерти. Наступаће Звонко Богдан, "Апсолутно романтично", "Прљави инспектор Блажа и Кљунови" и "Рок лавиринт". За све заинтересоване улаз на "Фиш фест" је бесплатан.

БОГАТ ПРОГРАМ

Заинтересовани суграђани могу да учествују у куварским радионицама, али и слушају предавања највећих мајстора и професора са простора бивше Југославије. На штандовима који се налазе на платоу биће одржана изложба старих заната. Као и претходних година, посетиоци ће моћи да виде старе аутомобиле, а и за најмлађе суграђане биће организован пригодан програм.

ТАКМИЧЕЊЕ

ПОСЕБНО интересантни биће други и трећи дан фестивала и због медитеранских јела. У послеподневним часовима одржаће се традиционално новинарско такмичење у припремању рибље чорбе, а као и сваке године учествоваће око 15 редакција. Осим новинара, своје знање у припреми котлића демонстрираће и многобројне познате личности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације