U Užicu i Sijenici se utvrđuje odgovornost za smrt dvojice pacijenata: Čekaonice pune, istraga još traje

N. J.

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 20:47

У Ужицу и Сијеници се утврђује одговорност за смрт двојице пацијената: Чекаонице пуне, истрага још траје

Foto: Tanjug

Republička zdravstvena inspekcija obavila je nadzor, a sprovedena je i unutrašnja provera
U KOVID-ambulantama u Užicu, svakodnevno pregledaju oko 120 novih pacijenata. U Opštoj bolnici na lečenju ih je 214, a 10 je u veoma teškom stanju, na respiratorima. Virusom korona zaraženo je 36 zdravstvenih radnika. Vanredna situacija, kao i u drugim gradovima, donela je niz zabrana Užičanima.

- Imamo 214 pacijenata sa sumnjom na infekciju. Na Odeljenju hirurške intenzivne nege ih je 13, a od ovog broja 10 je na respiratorima sa teškom kliničkom slikom. Na Odeljenju interne intenzivne nege leži još 5 pacijenata, od tog broja 2 su na mehaničkoj ventilaciji - kaže dr Jelena Raković Radivojević, direktor Opšte bolnice Užice. - Imamo dve, a od danas i treću kovid-ambulantu, kroz koje dnevno prolazi od 100 do 120 pacijenata. Raspolažemo sa 16 kliničkih respiratora, a pet smo upravo dobili od Vlade Srbije.

U Opštoj bolnici Užice, kao i u Domu zdravlja Sjenica, prethodnih dana Republička zdravstvena inspekcija obavila je nadzor, a sprovedena je i unutrašnja provera stručnog rada, povodom smrti dvojice pacijenata iz Sjenice. Oni su u veoma teškom stanju sa vrata ove zdravstvene ustanove vraćena u svoj grad bez ukazane pomoći, a ubrzo su i preminuli.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije