Svirali na proslavama i skupovima i - širili zarazu: Zbog benda iz Valjeva obolelo najmanje 25 građana

B. P.

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 23:51

Свирали на прославама и скуповима и - ширили заразу: Због бенда из Ваљева оболело најмање 25 грађана

Foto: Depositphoto

Danas je evidentirano 15 novoobolelih, a sedam osoba je na lečenju na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice
ČLANOVI jednog orkestra, koji su, ispostaviće se, imali kovid 19, a svirali su na raznim proslavama i skupovima u Valjevu, zarazili su virusom korona najmanje 25 osoba u tom gradu, saznajemo nezvanično! U novom naletu virusa, tokom prvih pet dana jula, zaraženo je 120 žitelja, dok je u prvom talasu, od 14. marta do 31. maja, bilo 196 pozitivnih. Danas je evidentirano 15 novoobolelih, a sedam osoba je na lečenju na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Valjevu.

- Epidemiološke podatke o prisustvu na proslavama na kojima je svirao bend koji je, ispostavilo se, zaražen virusom korona, dale su još četiri osobe. Od kovida 19 obolelo je i nekoliko fotografa koji su, posla radi, bili na tim proslavama i okupljanjima, kao i pojedini članovi njihovih porodica. Uz to, prati se situacija i u nekoliko preduzeća u Valjevu u kojima je bilo novoobolelih.

Novi slučajevi kovida 19 u Valjevu, utvrdili su epidemiolozi, povezani su sa boravkom zaraženih u Beogradu. Pojedini zaraženi virus su doneli sa Zlatibora, iz Novog Pazara, Bele Palanke, Novog Sada...

- Jedan zaraženi u Valjevo je stigao čak iz Rusije, a tri medicinska radnika obolela su u kontaktima izvan zdravstvenih ustanova - kaže naš sagovornik.

Od početka epidemije u Valjevu je od kovida 19 obolelo 316 osoba, prosečne starosti 39 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije