"NEGOVANjE sa ljubavlju kroz hemioterapiju i zračenje", kako ističe autorka Sanja Milosavljević, pedijatrijska sestra, iskustveno štivo o prirodnom metodu negovanja koje omogućava da najteže lečenje obolelih od malignih oboljenja prođe bez nuspojava i posledica, privukla je pažnju posetilaca ovogodišnjeg Sajma knjiga.

Reč je o prvoj knjizi te vrste u nas, a obuhvata ceo proces od pripreme za hemioterapiju do samog završetka i čišćenja organizma nakon toga.

- Na osnovu više od 20 godina rada u palijativnoj nezi teško obolelih lica, stavila sam iskustva među korice na 149 strana - kaže Milosavljevićeva. - Recenzije su uradili akademik primarijus Dr Boro Vujasin i profesorka dr Maja Karaman, a sadrži i osam priča o ljudima koji su prošli kompletan tretman u izuzetno teškom stanju. Smatram da je vrednost knjige u tome što je zapravo praktični priručnik za negu i daje rezultate koji omogućavaju da samo lečenje protekne bez nuspojava i posledica.PROČITAJTE JOŠ - Muke najtežih pacijenata: Nema gde ni da se umre


To, kako kaže, potvrđuju svi stručnjaci pravilne detoksikacije i nege organizma a njena želja je bila da sopstvena iskustva i saznanja podeli sa svima.

- Suština je da nema nikakvog tajnog sastojka. Ljudi su govorili sami o sopstvenim iskustvima, šta su koristili i kakve efekte za koje vreme postizali. Dakle, nije reč o lečenju, nego o metodu negovanja koje pomaže onkološko lečenje - zaključila je Milosavljevićeva.


NEŠKODLjIVO

MILOSAVLjEVIĆEVA naglašava da njeno štivo sadrži uputstva za nežno i neškodljivo negovanje, sve na prirodnoj osnovi, koje se ne kosi ni sa jednom terapijom, nego naprotiv, ide uporedo i podržava terapiju.