JKP Komrad: Radnici protiv smene direktora

J. STOJKOVIĆ

subota, 11. 05. 2019. u 06:15

ЈКП Комрад: Радници против смене директора

Predsedništvo SNS U Vranju. Foto J. Stojković

Razrešenje Momira Stojiljkovića sa čelnog mesta u JKP "Komrad" uzburkala strasti u Vranju. Naprednjaci ćute o odlasku svog lokalnog potpredsednika

GRADSKA Komisija za mandatno-imunitetska pitanja u Vranju je predložila da aktuelni direktor JKP "Komrad" Momir Stojiljković bude razrešen dužnosti, što je uzdrmalo ne samo firmu kojom on rukovodi, već i redove Srpske napredne stranke kojoj je on jedan od potpredsednika.

I, ne samo to što je Stojiljković važio za jednog od direktora koji je bez ikakvih problema radio svoj posao, već su iza njega stali i zaposleni, pa su se najpre oglasili sindikati, a onda je počelo i potpisivanje peticije protiv smene.

Naprednjaci nisu želeli da se oglašavaju oko, kako tvrde, "internih" stvari, pa se ne zna zašto je najpre zatražena Stojiljkovićeva ostavka, a - kada je odbio takav epilog - pokrenuta i procedura za njegovu smenu?

- Iza svega ne stoji stranka, već samo jedan čovek kojeg sada ne želim da imenujem - tvrdi Stojiljković. - Tri dana sam bio izložen pritiscima da podnesem ostavku, ali to nisam prihvatio jer smatram da sam dobro radio. Ja sam u ovoj stranci od osnivanja i ne želim da zbog nečijeg ličnog hira pristanem na kompromise u vidu drugih radnih mesta koja su mi nuđena. Ovo je stvar principa...


PROČITAJTE JOŠ - Subotička firma nudi posao i autobusom ide po radnike


Sagovornik "Novosti" kaže i da mu godi podrška zaposlenih koji su osetili potrebu da izraze svoje mišljenje. U dopisu predstavnika tri sindikata u ovom preduzeću je navedeno da "Komrad" od njegovog dolaska, 2016, stabilno posluje, a vraćena su i višemilionska dugovanja. Zato su se radnici obratili i predsedniku Aleksandru Vučiću, i premijerku Ani Brnabić, i gradonačelniku Vranja dr Milenkoviću, i Gradskom odboru SNS.

Inače, odluka gradske komisije je zapravo predlog o kojem bi na sednici koja je zakazana za 15. maj trebalo da se izjasne odbornici u Skupštini grada.

Momir Stojiljković


"ČOVEK OD POVERENjA"

MOMIRA Stojiljkovića Vranjanci doživljavaju kao "čoveka od poverenja", koji uživa poštovanje u SNS i - kad god je dolazilo do unutarstranačkih previranja - upravo on je uspešno smirivao situaciju. Po profesiji je inženjer poljoprivrede i godinama je bio zaposlen u "Poljoproduktu", a od 2001. do 2003. je bio direktor "Frigoprodukta", te potom radio u privatnoj firmi "Nutriko" - sve do imenovanja na čelo JKP "Komrad".


SMENE

ČELNICI GO SNS u Vranju su u više navrata najavljivali da će menjati direktore javnih preduzeća koji loše rade i firme im imaju finansijske probleme, ali u tim kombinatorikama nikada nije pominjan i Momir Stojiljković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije