KURŠUMLIJA - Iako je dan uoči jednog od verskih praznika Zadušnica, za koji se prema ustaljenim običajima priprema hrana za izlazak na groblje, veći deo Kuršumlije, odnosno pojedina prigradska naselja, čitav dan su bez vode.

Pročitajte još: NEVREME U KURŠUMLIJI: Putevi neprohodni, višemilionska šteta (VIDEO)


Naime, iako u Komunalnom preduzeću tvrde da vode nema u svim delovima grada, prema saznanjima našeg lista, voda je isključena samo u pojedinim prigradskim naseljima gde su i tokom letnjih meseci najčešće restrikcije vode. Ipak, na pitanje zašto danas, kada se većina domaćinstava priprema za sutrašnji izlazak na zadušnice, nema vode, Mladen Gilić, tehnički rukovodilac u J.K.P “Toplica” kaže da “u vodovodu nema dovoljno vode”. Ipak na konstataciju da nisu svi delovi grada isključeni, odgovara da je moguće da vode ima u nižim delovima grada.

- Imamo problema jer u vodovodu nemamo dovoljno vode. Prethodnih dana padale su kiše i mutna je reka Toplica, zbog čega ne smemo da pustimo vodu u filtere na prečišćavanje - odgovara Gilić na pitanje zašt i pored brojnih izvorišta ali i padavina prethodnih dana veći deo Kuršumlije nema vodu.