ПРЕЛИМИНАРНИ резултати истраге стравичне саобраћајне несреће, у којој су тешко повређени српски кошаркаш Огњен Кузмић (29) из Добоја и његов пријатељ Богдан Илић (29) из Бијељине, указују да је "поршеом" управљао Кузмић, док је Илић био сувозач.

Како сазнајемо у ПУ Бањалука, управо је Кузмић власник "порше кајена", београдских регистарских ознака, који се у Рамићима код Бањалуке сударио са БМВ којим је управљао Марко Миљатовић (32) из Приједора.

- Тачан узрок несреће још се истражује, а од оба возача је узет узорак крви који је послат на анализу како би се утврдило да ли су били под дејством алкохола или неке друге врсте опијата. Засада се сумња да је несрећи највише допринела грешка возача "поршеа", који је у кривини прешао у леву коловозну траку, којом се крећу возила из супротног смера - рекао је извор близак истрази.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: „НОВОСТИ” У РОДНОМ МЕСТУ ОГЊЕНА КУЗМИЋА: Мештани у шоку, надају се најбољем

У полицији сумњају и да се "порше" кретао брзином већом од дозвољене. О којој се брзини радило утрдиће се вештачењем слупаног "поршеа", који је депонован у Ауто-мото савезу Републике Српске.

Кузмић и Илић у несрећи су задобили тешке повреде. Кузмић је хеликоптером Владе РС пребачен у Ургентни центар КЦС, док је Илић хоспитализован у Клиници за анестезију и интензивно лечење Универзитетског клиничког центра РС у Бањалуци.

- Илић се и даље налази у коматозном стању, на апаратима за механичку вентилацију. Остаје на даљем болничком лечењу и праћењу, а све даље прогнозе у вези са његовим здравственим стањем су неизвесне - наводе у УКЦ РС.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кузмићев отац за “Новости”: Пратимо ситуацију

ПРИЈАТЕЉИ ИЗ ШКОЛСКИХ ДАНА

КАКО сазнају "Новости", Илић је ожењен и има троје малолетне деце. Настањен је у Бијељини где живи и ради на пумпи "Нешковић" у близини граничног прелаза Рача. Са Кузмићем је пријатељ годинама, још из школских дана.

- Сви смо остали у шоку када смо чули за несрећу. Годину дана ради с нама и надамо се да ће брзо опоравити - кажу Илићеве радне колеге.