ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИК "НОВОСТИ": ПАРИЗ

Високи функционер Црвене звезде је, наводно, хтео да уплати чак пет милиона евра на кладионици на пораз свог клуба од минимум пет разлике у дуелу Лиге шампиона са Пари Сен Жерменом (завршено 6:1 за фаворита)! Вест која је стигла јуче одјекнула је као бомба, а Европска фудбалска унија упозорила је француске власти да постоји сумња у покушај нечасних радњи, пренео је угледни француски спортски лист "Екип".

Неколико дана пре утакмице, УЕФА је обавестила француско тужилаштво о могућим нелегалним радњама, а о свему су упознати само још председник УЕФА Александар Чеферин и најближи сарадници. Исти извор преноси и да је истрага отворена и да су оптужбе најозбиљније схваћене.

Извор информације чији идентитет, наравно, није откривен, али чији "педигре" се сматра занимљивим колико и веродостојним, проследио је УЕФА дојаву која би потенцијално могла да доведе до једног од највећих скандала у намештању мечева.

Прочитајте још: Мондолони посетио Звезду пред гостовање ПСЖ-а у Београду

Информације овог "честитог сарадника" су говориле да се један веома високи функционер Црвене звезде спремао да, са својим саучесницима, уложи близу пет милиона евра на пораз сопствене екипе са најмање пет голова разлике. Да би осигурао да се меч одвија сходно његовим интересима, функционер Црвене звезде наводно је у комбинацију укључио више играча. "Екип" такође наводи да је неименовани челник Црвене звезде дан пре утакмице требало да се састане са председником ПСЖ Алом Келаифијем и да су се француски органи спремали да слушају тај разговор. Међутим, до тог сусрета није дошло.

Пре почетка утакмице надлежни органи су пажљиво пратили све опкладе уплаћене на ову утакмицу коју је ПСЖ лако и убедљиво добио.

- Ни у Француској, ни у партнерским земљама Копенхагенске групе, а ни у Глобалном мониторинг систему лутрије нису примећене атипичне опкладе на ову утакмицу - саопштило је француско Регулаторно тело за онлајн игре.

Из УЕФА засад није стигао никакав глас, а у тексту "Екипа" се закључује:

Прочитајте још: Чаушић: Сви прижељкујемо дуплу круну

- Све су могућности отворене. И да је меч намештен, али и да је неко малициозно покушао да нашкоди угледу Црвене звезде.

Огорчени на писање "Екипа" били су и у Пари Сен Жермену:

"Ни у једном тренутку, нико од чланова клуба није имао било какве разговоре са ривалом осим оних стандардних, везаних за организацију меча и протоколарних ствари.

ЗАРАДА БАР ТРИ ПУТА ВЕЋА

КВОТА на победу ПСЖ била је идентична оној која већ стоји у понудама за наредни меч Црвене звезде у Ливерпулу (1,05), а сходно томе тријумф домаћина са пет и више голова разлике се множи са 3,3 у односу на уплату. То практично значи да наводи о заради од више десетина милиона евра нису тачни, јер је на уложених пет милиона евра на такву игру могуће зарадити "само" 11,5 милиона евра.