MARKO Ivović je jedva čekao da dođe u rodni Ljig. Trofejni odbojkaš je, čim je njegova Lokomotiva iz Novosibirska proglašena za prvaka Rusije, odlučio da odmah spakuje kofere. Ubrzo se preselio u Moskvu, gde je sa sigračima iz reprezentacije Draženom Luburićem i Nikolom Jovovićem, čekao specijalni let iz Moskve za Beograd.

- Znao sam da me čeka obavezna 28-dnevna izolacija. Ali, bolje je biti u karantinu u svojoj kući, gradu, zemlji, među svojima, nego u tuđini. Lakše se podnosi svakodnevni boravak u sobi četiri sa četiri - priča Ivović.

PROČITAJTE JOŠ: Mitrović za „Novosti“: Odlaganje OI nas neće poremetiti, izguraće ova generacija do Tokija

NIJE VREME ZA LIGU NACIJAIVOVIĆ ne vidi svrhu da se od avgusta igra Liga nacija:
- To sam čuo i ne vidim svrhu da igramo. Niko ne igra od marta, mnogi su u izolaciji, karantinu. Zamislite u kakvom će stanju biti igrači iz Italije, koji će kada se vrate kući morati verovatno u novu samoizolaciju. Da li će uopšte uspeti da se fizički vrate. Odložene su OI, a oni planiraju takmičenje dve nedelje pošto bi one bile odložene. Krenuće i klupske sezone. Ali, ko pita nas igrače.

Primač "orlova" priča da je i on, kao i ostali reprezentativci, dobio plan rada od kondicionog trenera Radakovića.

- Radim obavezne vežbe, da bi se koliko, toliko sačuvala kondicija. U slobodno vreme čitam i knjige, pogledam neki film. Sigurno mi je i lakše nego mojim saigračima, koji žive u stanovima. Samo da ovo što pre prođe, kako bismo mogli da makar počnemo sa individualnim treninzima i vratimo organizam u normalu - ističe Ivović.

Trofejni odbojkaš se trudi da vesti sluša što manje. Šta se dešava u Srbiji više je pratio u Novosibirsku.

- Ljudi u Novosibirsku su se normalno ponašali, nisu se bojali virusa, jer su smatrali da zbog velike hladnoće i suvog vazduha nisu mnogo ugroženi. To se nije osećalo ni kada je prvenstvo prekinuto. Tek kada sam se spremao za put u Moskvu video sam da poneko nosi masku, ali kada sam hteo da ih kupim nije ih bilo u apotekama. Uzeo sam tri klupske maske, a nije bilo svrhe da ostajem, jer su se i Rusi vratili svojim kućama. U Moskvi je bilo već drugačije, veliki grad, mnogo turista, veća mogućnost zaraze. Srećom, uspeli smo da se vratimo kući, a samoizolacija u svom domu u ovoj situaciji se lakše podnosi - naglašava Ivović.

PROČITAJTE JOŠ: Ivović još godinu dana u Lokomotivi

Marko je veoma zadovoljan kako je tekla sezona u Rusiji, koja je prekinuta uoči fajnal-siksa.

- Oni obično u olimpijskoj godini ne igraju plej-of ili finalni turnir. Sada su bili za F6, ali kako nije bilo moguće da se održi završni turnir, odlučili su da prva ekipa iz regularnog toka bude prvak. A to smo bili mi, sa svega tri poraza. Ovo je i najuspešnija godina u istoriji kluba. Nikad nisu bili prvi ni u regularnom delu šampionata. Sezonu smo zaista odigrali odlično, bili prava ekipa, a kada je tako uspeh ne može da izostane.

JOŠ ŽALIM ZA IGRAMA
EVROPSKIM prvacima je i januar 2020, kao i januar 2016. u Berlinu, bio neuspešan u borbi za OI u Tokiju.
- Pre kvalifikacionog turnira povredio sam leđa. Uspeo sam da se oporavim, ali mi se povreda obnovila protiv Bugara, koji su taj, za nas koban meč, odigrali fenomenalno. To je bolno, ne želim da se pozivam na sreću, ali nas trojica, četvorica nismo bili fizički spremni za kvalifikacija... Ipak, mnogo više žalim zbog neuspeha na prvom turniru u Bariju, gde smo igrali u nenormalnim uslovima, kada je temperatura u hali bila plus 40 stepeni Celzijusovih. Ipak, sve je to istorija, biće novih takmičenja. Sigurno je samo da je nama mesto na Igrama.